21.02.2014 14:34

"Ghetto Games" – kaislība, kas motivē dzīvot dzīvu dzīvi

Autors  Rasma Rudzāte
Novērtēt šo ziņu
(1 balsojums)
Raimonds Elbakjans: ""Ghetto Family" ietver visdažādākos cilvēkus - resnos, tievos, garos, jautros, mierīgos un ne tikai! Mēs organizējam pasākumus, lai piesaistītu jaunus, pozitīvus cilvēkus, lai tos motivētu, uzlādētu dzīvei un ievirzītu viņos pareizās vērtības." Raimonds Elbakjans: ""Ghetto Family" ietver visdažādākos cilvēkus - resnos, tievos, garos, jautros, mierīgos un ne tikai! Mēs organizējam pasākumus, lai piesaistītu jaunus, pozitīvus cilvēkus, lai tos motivētu, uzlādētu dzīvei un ievirzītu viņos pareizās vērtības." sportacentrs.com

Ropažu kultūras centrs būs viena no tām 100 vietām Latvijā, kur 22. februārī rādīs ielu sporta un kultūras kustības "Ghetto Games" dokumentālo filmu "Tas ir tikai sākums!".

Uz tikšanos ar vietējiem jauniešiem pirms filmas pirmizrādes piekritis atbraukt arī "Ghetto Family" tētis Raimonds Elbakjans. Par to saruna ar novada Kultūras un izglītības centra kultūras pasākumu organizatori Līgu Mekšu.

– Kāpēc vēlējāties, lai jaunieši pirms filmas satiekas ar "Ghetto Games" kustības radītāju Raimondu Elbakjanu?
– Pirmo reizi Ropažu novadā februāris ir Jauniešu mēnesis, kad viņiem notiek dažādas tikšanās, konkursi, viktorīnas, būs iespēja tikt arī pie balvas – brauciena uz Bosniju un Hercegovinu. Tā kā šā Jauniešu mēneša ietvaros notiek filmas "Tas ir tikai sākums!" pirmizrāde, mums ir ļoti palaimējies, ka tieši "Ghetto Family" tētis Raimonds Elbakjans piekrita atbraukt pie mums un runāt ar jauniešiem gan pirms, gan pēc filmas.

Tas, kā Raimondam ar savu komandu izdodas organizēt ielu sporta un kultūras kustību "Ghetto Games", piesaista gan jauniešus, gan pieaugušos. Tāpēc mēs ceram, ka izdosies sadarboties ar "Ghetto Family" komandu un kopā ar viņiem sarīkot ielu sporta un kultūras pasākumus arī pie mums, Ropažos.

– Jūsu novadā ir moderns sporta komplekss ar zāli un stadionu, skaists Kultūras un izglītības centrs, jauniešiem ir pieejami dažādi treniņi un nodarbības. Vai ir kas tāds, kā tomēr pietrūkst salīdzinājumā ar "Getiņu" Grīziņkalnā, kur pirms pieciem gadiem Raimonds kopā ar domubiedriem visu sāka no nulles?
– Sporta centrā jaunieši nāk uz treniņiem, spēlē basketbolu, futbolu, volejbolu, tenisu, florbolu, piedalās sacensībās. Kultūras centrā dzied ansamblī, dejo, spēlē teātri, mūzikas skolā mācās spēlēt dažādus instrumentus. Tur viss notiek, katrs izkopj savus talantus, bet katrs ir pats par sevi. Novada jauniešiem pietrūkst psiholoģiskas kopības sajūtas, kopā sanākšanas un darīšanas.

"Ghetto Games" parāda, ka sports nav tikai treniņi, bet dzīvesveids. Un ne tikai sports, bet jebkas, ko jaunietim ļoti patīk darīt, jo "Ghetto Family" puiši un meitenes ir mākslinieki, mūziķi, dīdžeji, dejotāji, fotogrāfi, menedžeri, pasākumu organizētāji, filmu veidotāji – tātad cilvēki, kas ļoti daudz un nopietni strādā katrs savā jomā. Cik fantastikas lietas viņi ir dabūjuši gatavas piecu gadu laikā, katrs kopējā lietā ieliekot no sevis to, ko pats vislabāk prot un ļoti grib darīt.

– Filmas "Tas ir tikai sākums!" pieteikumā Raimonds saka: "Katram no mums ik rītu ir dotas divas izvēles: vai nu celties, vai turpināt gulēt. "Ghetto Games" kustība ir par kaislību, kas motivē celties, par motivāciju augt un cīnīties – par motivāciju dzīvot dzīvu dzīvi!" Vai jūtat arī Ropažu jauniešos šādu vēlmi?
– Ropažu novadā ir spēcīgi, talantīgi un gudri jaunieši, un viņiem ir daudz ideju, ko un kā viņi gribētu. Taču dzīvi, kādu puiši un meitenes vēlas dzīvot, viņiem nevar noorganizēt, tā ir jāveido pašiem.

Tieši to arī "Ghetto Games" lieliski dara, un Raimonds ir tik spēcīgs līderis, ka jaunieši burtiski līp ap viņu. Tāpēc ļoti priecājamies, ka mūsu puišiem un meitenēm būs iespēja tikties ar viņu, izrunāties un, cerams, arī sadarboties.