19.02.2014 16:19

Sirsnīgi: Ģimene no Mārupes glābēju depo uzdāvina flīzes

Autors  Apriņķis.lv
Novērtēt šo ziņu
(0 balsojumi)

Palīdzēt glābējiem ir sirds lēmums, tā saka skatītāja, kuras ģimene ugunsdzēsējiem sagādājusi dāvanu – apmēram 30 kvadrātmetrus grīdas flīžu.

"Bija doma par pirti. Tā ieķērusies. Kādam tās vairāk vajag. Gan pienāks laiks pirtij un jaunām flīzēm," saka Artūrs. Savukārt Iveta pasūtījusi ugunsdzēsējiem arī žurnālu "Klubs", raksta portāls lsm.lv.

Latvijas Televīzijas Ziņu dienests Ziemassvētkos sāka akciju, aicinot firmas, uzņēmumus un ikvienu kopīgi palīdzēt uzlabot sadzīves apstākļus glābējiem Rīgas 1. daļā.

Atsaukties akcijai Ivetu mudinājušas atmiņas. Ugunsdzēsēji Ivetai ļoti atgādinājuši tēti. Viņš gan nebija glābējs, bet vienmēr palīdzējis citiem, nebijās neviena darba, neko negaidīja no citiem, nesūkstījās. "Palīdzēt ir mans sirds lēmums," saka Iveta.

Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienesta (VUGD) Rīgas reģiona pārvaldes 1. daļas ugunsdzēsējs glābējs Māris Gribusts stāsta, ka jau sen cerēts uz jaunām flīzēm, glābēji pat gribējuši kārtējo reizi tās pirkt par savu naudu. "Bet paldies labiem cilvēkiem," saka glābējs. Flīzes noderēs jaunajā, vēl topošajā garderobē.

Depo pagrabā šonedēļ jau strādā meistari. Uzlikts viens no diviem jaunajiem 200 litru boileriem, ko sagādājuši skatītāji un firmas, un nu beidzot visos krānos ir silts ūdens. Līdz šim no trīs dušām mazgāties varēja tikai vienā, un, atbraucot no dzēšanas darbiem, glābējiem bija jāgaida rindā. "Vienam cilvēkam vismaz 10 minūtes vajag, lai nomazgātos. Un, ja stāv rindā seši, tad stunda pagalam. Skaties, atkal jābrauc smērēties, jo nākamais izsaukums," saka VUGD Rīgas reģiona pārvaldes komandiera vietnieks Mareks Silovs.

Ir ļoti lielas cerības, ka glābējiem būs arī jauni skapīši ģērbtuvēs. Turklāt, pateicoties firmu un uzņēmumu atbalstam, tos varēs nomainīt ne tikai pirmajā stāvā, kā sākotnēji bija plānots, bet arī otrajā. Tos varētu izgatavot Rīgas un Kuldīgas arodskolu audzēkņi mācību prakses laikā. Pašlaik meistaru vadībā top skapīšu dizains.

Ugunsdzēsēji pateicas visiem, kuri jau atsaukušies, – uzņēmējiem, kas palīdz ar materiāliem un krāsām, arī apmaksā rēķinus. Taču darāmā un vajadzību vēl ir daudz.

LTV raidījuma "Panorāma" video sižets: