13.02.2014 15:27

Aicina palīdzēt vīram, kura mājokli izspostīja apkures sistēmas sprādziens

Autors  Apriņķis.lv
Novērtēt šo ziņu
(0 balsojumi)
Sprādziena rezultātā mājai izgāzta ārējā siena un divas citas sienas deformētas. Sprādziena rezultātā mājai izgāzta ārējā siena un divas citas sienas deformētas. ekrānuzņēmums no LTV raidījuma "Panorāma"

Šā gada 31. janvāra rītā baldonieti Andri Martinsonu savā mājā Ošu ielā pamodināja liels troksnis un uguns vilnis.

Mājā, kas celta ar paša rokām, bez kredītiem un ar jaunākās meitas finansiālu atbalstu, sprāga gāzes apkures katls, izpostot to un padarot cilēka dzīvībai apdraudošu. Pēc nelaimes vīrs apmeties pie vecākās meitas – lai arī vecā un šaurā dzīvoklī, bet toties siltumā, un jumts virs galvas.

Andris Martinsons dzimis Rīgā 1954. gadā, beidzis Rīgas 5. pamatskolu, Rīgas 28. vidusskolu, Rīgas 2. tehnisko skolu (šoferis-autoatslēdznieks). 1978. gadā pārcēlies uz dzīvi Baldonē un uzsācis darba gaitas Autoceļu Uzturētājā (tagad – VAS "Latvijas autoceļu uzturētājs", Rīgas ceļu rajons) par autovadītāju, kur strādā joprojām.

Andrim ir divas meitas, vecākā – Inese – ir ādas plastiskās apstrādes meistare un strādā savā profesijā. Inese vairākas reizes savus darbus ziedojusi "Ziedot.lv" akcijai "Eņģeļi pār Latviju", lai palīdzētu slimajiem bērniem. Savukārt jaunākā meita – Inga – beigusi augstskolu un ir bērnudārza audzinātāja, bet dzīvoja un strādāja vienkāršus darbus Īrijā.

Nelaime Andrim Martinsonam nav laupījusi mērķi sagaidīt vecumdienas savā mājā un viņš ir apņēmības pilns to atjaunot. Video sižetu par notikuso nelaimi iespējams apskatīt LTV raidījumā "Panorāma":



Cilvēki aicināti palīdzēt Andrim atjaunot viņa mūža sapni – savu māju! Baldones novada domē ir izveidots speciāls ziedojumu konts, ar kura palīdzību var ziedot nelaimē cietušajam Andrim Martinsonam:

Baldones novada dome,
Reģ. nr. 90000031245,
"Pārupes", Baldone,
Baldones novads, LV-2125
Konta nr. LV80UNLA0050021558146
Mērķis: "Andra Martinsona atbalstam"