05.02.2014 15:28

Arī trīs Latvijas eiroparlamentārieši atbalstījuši homoseksuālismu slavinošo Lunačekas ziņojumu

Autors  Kristīne Jančevska
Novērtēt šo ziņu
(2 balsojumi)

Trīs Latviju pārstāvošie deputāti Eiropas Parlamentā atbalstījuši un balsojuši par Zaļo un Eiropas Brīvās apvienības grupas deputātes Ulrikes Lunačekas ziņojumu.

Ziņojumu "Ceļvedis homofobijas un ar dzimumorientāciju un dzimumidentitāti saistītas diskriminācijas apkarošanai" (viss balsojums), kas aicina noteikt homoseksuālistiem īpašas tiesības, atbalstījuši Krišjānis Kariņš, Alfrēds Rubiks un Sandra Kalniete.

Viņi šādu balsojumu izvēlējušies, neskatoties uz to, ka iepriekš īpaši rīkotā zibakciijā saņēma neskaitāmas e-pasta vēstules no tradicionālo ģimenes vērtību aizstāvjiem Latvijā, kuri aicināja balsot pret.

Līdz ar šī ziņojuma apstiprināšanu Eiropas Savienības dalībvalstīs var nākties mainīt likumus, atzīstot citās valstīs noslēgtas viendzimuma laulības, kā arī paredzēt īpašas privilēģijas gejiem, lesbietēm, biseksuāliem un cilvēkiem ar mainītu vai it kā nenosakāmu dzimumu. Pastāv bažas, ka ar laiku šis parlamenta dokuments var pārtapt Eiropas Komisijas direktīvās, kuru izpilde dalībvalstīm ir obligāta.

Eiropas Parlaments šo ziņojumu pieņēma ar pārliecinošu balsu vairākumu, 394 balsojot par un tikai 176 balsojot pret.

Pret to, kā jau iepriekš solīja, balsoja Nacionālās apvienības "Visu Latvijai!" – "Tēvzemei un Brīvībai/LNNK" pārstāvis Roberts Zīle, kurš uzsver, ka šis ziņojums var nonākt pretrunā ar Latvijas Satversmi, kur laulība noteikta kā savienība starp sievieti un vīrieti.

"ES un tās dalībvalstu likumdošana jau šobrīd garantē nediskriminējošu attieksmi pret visam personām, neatkarīgi no viņu dzimumorientācijas. Līdz ar to deputātes Lunačekas pašiniciatīvas ziņojumu, līdzīgi kā nesen Eiropas Parlamenta noraidīto Edītes Estrelas ziņojumu, var vērtēt vienīgi kā atsevišķu šauru interešu grupu centienus izrādīt savas aktivitātes pirms Eiropas Parlamenta vēlēšanām," uzskata eiroparlamentārietis. "Man kā konservatīvas politiskās grupas pārstāvim šādas aktivitātes, kas bieži robežojas ar apzinātu sabiedrības konservatīvākās daļas aizvainošanu, nav pieņemamas," pauž R. Zīle.

Pret Lunačekas ziņojumu balsoja arī divi "Vienotības" pārstāvji – Inese Vaidere un Kārlis Šadurskis, savukārt Tatjana Ždanoka un Aleksandrs Mirskis balsojumā nepiedalījās, bet Ivars Godmanis atturējās.

Jau ziņots, ka asociācija "Ģimene" aicināja piedalīties zibakcijā, sūtot protesta e-pasta vēstules Eiropas Parlamenta prezidentam Martinam Šulcam un Latvijas deputātiem Eiropas Parlamentā. Fotogalerijā apskatāmas bildes no zibakcijas Talsos.

Iepriekš:
Šoks: Eiropas Parlaments pārliecinoši pieņem homoseksuālistus slavinošo Lunačekas ziņojumu
Arhibīskaps Zbigņevs Stankevičs 2. februārī aicina iestāties par dabīgu ģimeni
Aicina nepieļaut Eiropas Parlamenta balsojumu par Lunacekas ziņojumu – dokumentu, kas atbalsta tradicionālas ģimenes graušanu
Zibakcijā aicinās iestāties par dabīgas ģimenes aizsardzību