22.01.2014 14:08

Ziemas spelgonis nemudina meklēt pajumti nakts patversmē

Autors  Apriņķis.lv
Novērtēt šo ziņu
(0 balsojumi)
Ziemas spelgonis nemudina meklēt pajumti nakts patversmē arhīvs

Sals, kas iestājās visai pēkšņi un krasi kotrastē ar pirms tam ziemas apstākļiem netipiski silto laiku, Pierīgas vienīgās nakts patversmes Salaspilī ikdienas darbu teju nemaz nav ietekmējis.

Kā portālam "Apriņķis.lv" pastāstīja Salaspils novada sociālā dienesta vadītāja Gunta Gumbina, no 25 patversmē pieejamajām vietām praktiski aizpildītas ir vien piecas, turklāt šajā skaitā tikai viens cilvēks nācis klāt četriem pastāvīgajiem tās klientiem.

"Vienīgais, kas mainījies, ka šajās dienās patversmē iespējams tikt stundu ātrāk, tas ir, no pulksten 17, un var palikt līdz 9 rītā," piebilda G. Gumbina, norādot, ka nakšņotāji saņem gan vakariņas, gan brokastis, kā arī viņiem ir pieejams ledusskapis, kur uzglabāt savus produktus, un virtuve, kur pašiem pagatavot maltīti, ko tie arī bieži izmanto.

Dienas laikā aukstās ziemas stundas iespējams pavadīt vai nu dienas centrā, kur pie reizes var apmeklēt kādu nodarbību pašizaugsmei, vai arī sociālajā centrā, kur iespējams laiku pakavēt, piemēram, palasot žurnālus un dažādu literatūru.

Sociālā dienesta vadītāja gan atgādina, ka patversmē netiek ielaisti cilvēki alkohola reibumā, un tādos gadījumos pašvaldības policija tos nogādā "Latvijas Sarkanā Krusta" sociālajā centrā "Gaiziņš", kas atrodas Rīgā un ar ko noslēgts līgums par šāda veida gadījumiem.