26.12.2013 18:09

Aizkustinoši: neārstējāmi slims vīrietis savos pēdējos Ziemassvētkos teic jāvārdu mīļotajai

Autors  Kasjauns.lv
Novērtēt šo ziņu
(0 balsojumi)
"Ziemassvētki mums būs slimīcā. Bet tas nekas! Mums ir jautri," sacīja mirstošā vīrieša jaunā sieva. "Ziemassvētki mums būs slimīcā. Bet tas nekas! Mums ir jautri," sacīja mirstošā vīrieša jaunā sieva. Kasjauns.lv; ekrānuzņēmums no mirror.com

Mēnesi pēc tam, kad 23 gadus vecais Felikss Glenijs uzzināja par krietni ielaisto, jau neārstējamo zarnu vēzi, viņš apprecējās ar savu divu bērnu māti onkoloģijas slimnīcā Lielbritānijā.

Vīrietim guļot gultā, kāzu kleitā tērptā līgava apsolīja savam vīram mūžīgu mīlestību.

Feliksam un viņa mīļotajai Kolai, kura par vīru ir gadu jaunāka, ir divi mazi bērni, kuri noraudzījās vecāku laulības ceremonijā palātā slimnīcā. Felikss ir pārāk vārgs, lai no gultas pieceltos ilgstoši, tomēr par godu notikumam bija tērpies goda drānās.

"Nesen Felikss teica, ka gribētu salaulāties tik ātri, cik vien iespējams," stāsta viņa nu jau sieva Kola. Tobrīd viņš vēl nezināja, ka vēzis pārgājis stadijā, kad vairs nav ārstējams... Viņi teica viens otram jāvārdu aptuveni pirms nedēļas kādā slimnīcā Lielbritānijā. "Tā bija jautra diena! Kopš tās dienas mums viss ir perfekti," sacīja līgava.

Kā par brīnumu, brīdi pēc laulībām Felikss saņēmies tik daudz spēka, lai kopīgi aizietu uz slimnīcas kapelu un sociālo klubu, kur pulcējās vairāki radi. Mīlestības spēks un draugu atbalsts viņam palīdzēja.

Par slimību tikai 23 gadus vecais Felikss uzzināja 11. novembrī. Ņemot vērā jauno vecumu, ārsti domāja, ka viss vēl ir labojams, tomēr analīzes uzrādīja, ka zarnu vēzis krietni izpleties metastāzēs un, visticamāk, ilgi dzīvot viņam vairs nav atlicis. Pirms četriem mēnešiem ģimenē dzima pāra otrais bērns; pirmajam dēlam Ralfam ir jau divi gadi.

Pāris satikās 2010. gadā un uzreiz iemīlējās. "Ziemassvētki mums būs slimīcā. Bet tas nekas! Mums ir jautri! Jā, vecākais puika saprot, kas notiek, – kad viņš redz tēti, viņš saka: "Ir slikti"," stāsta Kola, kura apzinās, ka šie būs viņas mīļotā pēdējie Ziemassvētki, tāpēc tiem jābūt īpašiem.

Felikss pats nevēlas, lai bērni tiktu laikus informēti par tēta drīzo nāvi, tāpēc ģimene nolēma bērnus par to neinformēt. Zarnu vēzis viņa ģimenē, šķiet, pārmantojas – no tā miruši jau trīs viņa radinieki: viņa paša mamma, vecaistēvs un tante.

Fotogalerija no emocionālās pāra laulību ceremonijas.

Vai īsta mīlestība gaida?