18.12.2013 12:55

VIDEO: Uz kara takas nostājies "Raganas ķēķis" un Rīgas domnieks, mācītājs

Autors  Apriņķis.lv
Novērtēt šo ziņu
(0 balsojumi)
"Raganas ķēķa" īpašnieks Ivars Grants un "karojošais teologs" Jānis Šmits nostājušies uz kara takas, esot gatavi tiesāties, lai noskaidrotu, vai ir raganas nešķīstas būtnes vai nē un vai tās drīkst atrasties Rīgā. "Raganas ķēķa" īpašnieks Ivars Grants un "karojošais teologs" Jānis Šmits nostājušies uz kara takas, esot gatavi tiesāties, lai noskaidrotu, vai ir raganas nešķīstas būtnes vai nē un vai tās drīkst atrasties Rīgā. ekrānuzņēmums no video

Populārā kroga "Raganas ķēķis" īpašnieki no Krimuldas novada ir gatavi tiesāties ar Rīgas domnieku, mācītāju Jāni Šmitu, kurš novembra sākumā aicināja no galvaspilsētas izmēzt uzņēmumus ar nešķīstiem nosaukumiem.

"Raganas ķēķis" tā arī no mācītāja Šmita nav sagaidījis atvainošanos, kas bija mierizlīguma priekšnoteikums, raksta portāls "Kasjauns.lv".

Tā vietā Šmits ir gatavs savas tiesības uz vārda brīvību aizstāvēt pat Drošības policijā un vērsties pie Tiesībsarga, bet "Raganas ķēķis" nolēmis Šmitu sūdzēt tiesā par uzņēmumam nodarīto kaitējumu un reputācijas graušanu, vēsta TV3 raidījums "Bez Tabu".

Jau vēstīts, ka Rīgas domes deputāts, "karojošais kristietis" Šmits ("Gods kalpot Rīgai") esot saņēmis vairākas sūdzības no rīdziniekiem par to, ka pilsētas gadatirdziņos Rīgā tiek atvērtas tirdzniecības vietas, kuru nosaukumi "aizskar reliģiskas jūtas". Tādēļ viņš rosinājis pieņemt pašvaldības noteikumus, kas galvaspilsētā aizliegtu darboties uzņēmumiem, kuru nosaukumi aizskar ticīgo jūtas. "Tādām lietām kā "Raganu ķēķis" un visādiem citiem mošķiem pašā Rīgas sirdī, Doma laukumā, nevajadzētu atrasties," sacīja Šmits.

Par Šmita izteikumiem sevišķi sašutuši bija Krimuldas novada Raganas ciema iedzīvotāji un uzņēmēji, tostarp arī "Raganas ķēķa" vadītājs Ivars Grants, jo pašvaldības lēmums, kas "Raganas cilvēkiem" aizliegtu darboties galvaspilsētā, praktiski iznīcinātu Raganas uzņēmējvidi. Grants vispirms vēlējās saņemt Šmita publisku atvainošanos. Savukārt, ja tādas nebūtu, tad "Raganas ķēķis" domātu par vēršanos tiesā pret Šmitu un no viņa piedzīt morālo gandarījumu – kompensāciju. Grants "Kasjauns.lv" teica, ka vēršanās tiesā pirmām kārtām ir principa jautājums: sāpju nauda esot pakārtots jautājums. Ja "Raganas ķēķis" no Šmita tomēr saņemšot kādu materiālu kompensāciju, Grants to ir gatavs ziedot kādai baznīcai vai kristīgai organizācijai.

Vairāk nekā mēneša laikā "Raganas ķēķis" tā arī nav sagaidījis Šmita atvainošanos, bet gan tieši otrādi – Šmits ir gatavs vērsties Drošības policijā un pie Tiesībsarga, lai aizstāvētu savu vārda brīvību un nešķīsto vārdos nodēvēto firmu rosīšanos dēvē par klaju provokāciju. Tādēļ nu "Raganas ķēķis" prāto celt prasību tiesā pret Šmitu.

Sīkāk par kariņu, kas izvērties starp "Raganas ķēķi" un mācītāju Šmitu, TV3 raidījuma "Bez Tabu" videosižetā: