09.12.2013 07:35

Lasītājs: Vilcienā salst un biļetes izsniedz bez cenas eiro

Autors  Apriņķis.lv
Novērtēt šo ziņu
(0 balsojumi)
Lasītājs: Vilcienā salst un biļetes izsniedz bez cenas eiro Krišjānis Grantiņš

Redakcijā vērsās iedzīvotājs Aivars, kurš regulāri izmanto vilciena pakalpojumus: "Ikdienā sanāk braukt posmā Čiekurkalns–Sigulda. Diemžēl bieži sastopos ar situāciju, kad vilcieni ir auksti un netiek apsildīti.

Piemēram, nedaudz pēc astoņiem, braucot uz darbu, kad ārā grādi iestiepās jau mīnusos, vilciens netika apkurināts. Ar sievu vairākkārt esam vērsušies "Pasažieru vilcienā" (PV), lai risina situāciju, bet atpakaļ saņemam klasiskas atrunas: bija salūzis konkrētais vilciens vai arī apkure ir bijusi normas robežās – aptuveni 14 grādi, un tas, ka vagonā ir redzama mūsu elpa, ir normāli.

Jautāju kontrolierei, kāpēc tik auksts, saņēmu atbildi, ka viņi arī salstot, ka mašīnistiem sakot, lai slēdz apkuri, bet viņi neklausoties," sašutis bija Aivars un jautāja: "Vai tiešām PV kā liels uzņēmums nevar parūpēties par saviem pasažieriem un darbiniekiem? Vai, ja darbiniekiem uzņēmums nopērk jakas, lai tie nesaltu, viņiem tajās ir jāstaigā visu dienu?"

Vēstulei Aivars pievienojis vilciena biļetes foto, norādot, ka tajā arī nav atspoguļota cena eiro, kā to no 1. oktobra paredz likums.

Situāciju komentēja AS "Pasažieru vilciens" Mārketinga daļas vadītāja Ieva Miežubrale:
"Siguldas virzienā kursē dīzeļvilcieni, kuriem vagona salona apkure ir no dīzeļdzinēja dzesēšanas sistēmas un tāpēc salona temperatūra paaugstinās salīdzinoši lēni, kamēr dīzeļdzinējs nesasniedz maksimālu darba temperatūru. Savukārt Saulkrastu virzienā kursē elektrovilcieni, kuriem vilciena vagona salona apkure ir no elektriskajiem kaloriferiem un elektriskajām krāsnīm ar lielu jaudu, kas pievienotas kontakttīklam, un tieši šī iemesla dēļ elektrovilcienu vagona salons uzsilst krietni ātrāk un vagonos jau no paša rīta ir silti.

Mūsu apkalpojošais personāls dara visu iespējamo, lai nodrošinātu maksimāli augstāku temperatūru dīzeļvilcienu vagonu salonos, bet diemžēl ne vienmēr tas ir tehniski iespējams, un tas ir saistīts ar to, ka mūsu rīcībā esošais ritošais sastāvs ir būvēts pagājušajā gadsimtā, izmantojot tā laika tehnoloģijas un tāpēc nevar pilnībā nodrošināt mūsdienīgas komforta prasības.

Atbildot uz jautājumu par pielikumā pievienoto biļeti: biļetē eiro nav norādīts, jo "MP 5000" kases aparāta konstrukcija nenodrošina darījuma kopsummas norādīšanu latos un eiro. Ar grozījumiem Ministru kabineta noteikumos "Nodokļu un citu maksājumu reģistrēšanas elektronisko ierīču un iekārtu lietošanas kārtība" šogad ir apstiprināts kases aparātu modeļu saraksts, kuru konstrukcija nenodrošina darījuma kopsummas norādīšanu latos un eiro, tātad uz tiem neattiecina eiro ieviešanas kārtības likumā noteikto preču un pakalpojumu cenu paralēlās atspoguļošanas perioda prasību kases čekā norādīt darījuma kopsummu latos un eiro.

Papildus informējam, ka pakalpojuma cenas atspoguļošana biļetēs tiek saskaņota arī ar Valsts ieņēmumu dienestu. Vienlaikus informējam, ka AS "Pasažieru vilciens" ir pievienojusies iniciatīvai "Godīgs eiro ieviesējs"."