03.12.2013 11:16

Decembrī bērnu uzticības tālrunis strādās visu diennakti

Autors  Apriņķis.lv
Novērtēt šo ziņu
(0 balsojumi)
Decembrī bērnu uzticības tālrunis strādās visu diennakti publicitātes

Labklājības ministrijas Valsts bērnu tiesību aizsardzības inspekcija informē, ka Zolitūdes traģisko notikumu dēļ bērnu un pusaudžu uzticības tālrunis 116111 no 3. decembra strādās diennakts darba režīmā.

Šī iespēja rasta, ņemot vērā traģiskos notikumus Zolitūdē un saspringto, stresa pilno gaisotni sabiedrībā. "Bērniem, kuru radinieki vai paziņas ir cietuši šajā traģēdijā, tiek sniegta individuāla palīdzība, bet mums zvana arī cituviet Latvijā dzīvojoši bērni, kuri ļoti pārdzīvo šo traģēdiju, par kuru ir bijis daudz informācijas gan televīzijā, gan citos medijos," stāsta Valsts bērnu tiesību aizsardzības inspekcijas vadītāja Laila Rieksta-Riekstiņa. "Ir bērni, kuriem notikumi Zolitūdē ir atsaukuši atmiņā arī kādus senus notikumus par tuvinieku zaudējumu, atmodinot aizmirstas emocijas, un arī viņiem ir vajadzīga palīdzība."

Valdība ir atradusi papildu finansējumu, lai varētu nodrošināt bērnu uzticības tālruņa 116111 darbu 24 stundas diennaktī. "Uz diennakts režīmu tas pāriet tikai 3. decembrī tāpēc, ka jānodrošina tehniskais risinājums un jāatrod papildu cilvēki šī darba veikšanai," skaidro Laila Rieksta-Riekstiņa.

Patlaban plānots, ka bērnu un pusaudžu uzticības tālrunis 116111 diennakts režīmā strādās visu decembri.

Zolitūdes traģēdija