28.11.2013 10:44

Mārupē notiks konference "Vecāku bezatbildība. Bērna šķiršana no ģimenes"

Autors  Apriņķis.lv
Novērtēt šo ziņu
(0 balsojumi)

Piektdien, 29. novembrī, pulksten 10 Latvijas Bāriņtiesu darbinieku asociācija Mārupes Kultūra namā rīko konferenci "Vecāku bezatbildība. Bērna šķiršana no ģimenes".

Konferencē bāriņtiesu vadītāji no Kurzemes, Latgales, Vidzemes, Zemgales, Jūrmalas un Rīgas ar praktiskiem piemēriem un statistiku analizēs esošo satraucošo situāciju 2013. gadā, kad vecāku bezatbildības un vardarbības rezultātā no ģimenēm ar bāriņtiesu vienpersoniskiem lēmumiem tiek izņemti bērni, nodrošinot tiem drošus apstākļus līdz koleģiāla lēmuma pieņemšanai.

Darbs bāriņtiesā ir intensīvs, sarežģīts, atbildīgs un spriedzes pilns. Sabiedrībā bāriņtiesu darbs daudzkārt ir neizprasts un nosodīts, tāpēc konferences laikā kopā ar tiesībsargājošām institūcijām tiks meklētas atbildes uz jautājumiem – kāda ir skarbā patiesība, kādi ar apstākļi, kad bāriņtiesai nekavējoši jāreaģē, kā mainīt bioloģisko vecāku un sabiedrības attieksmi pret notiekošo?

Konferencē dalību apliecinājuši vairāk nekā 250 bāriņtiesu darbinieki, kā arī valsts un nevalstisko organizāciju pārstāvji.

Tautas dzīvība

Demogrāfija: ģimene, laulība, dzīvības svētums