27.11.2013 13:45

Nekursējošs sabiedriskais transports izbojā valsts svētkus Baldonē

Autors  Apriņķis.lv
Novērtēt šo ziņu
(0 balsojumi)
Nokļūšana ar sabiedrisko transportu no Stūriem uz Baldoni iespējama tikai darba dienās. Arī Ziemassvētkos iedzīvotājiem pašiem būs jādomā, kā nokļūt uz pasākumiem un uz veikalu pēc svētku mielasta. Nokļūšana ar sabiedrisko transportu no Stūriem uz Baldoni iespējama tikai darba dienās. Arī Ziemassvētkos iedzīvotājiem pašiem būs jādomā, kā nokļūt uz pasākumiem un uz veikalu pēc svētku mielasta. www.foto.delfi.lv; Apriņķis.lv kolāža

Redakcijā vērsās Zentas kundze no Baldones novada Stūriem, kurai bijusi liegta iespēja svinēt valsts svētkus, jo nav bijis iespējas nokļūt 15 kilometrus attālajā Baldonē.

"18. novembrī vēlējāmies ar mikroautobusu Sarma–Baldone aizbraukt no Stūriem uz Baldoni, lai piedalītos svētku pasākumos, kas tika rīkoti par godu Latvijas 95. dzimšanas dienai. Zinājām, ka pa dienu bija jābūt mikroautobusam plkst. 12.35, ņemot vērā brīvdienu sarakstu. Par nelaimi, mikroautobusa nebija," sašutusi bija Zentas kundze un piebilda: "Kāpēc pārvadātājs šādi ņirgājas par tiem, kuri dzīvo laukos un kuri gribēja svētku dienā tikt uz pilsētu?"

Kundze no Stūriem pauda, ka iepriekš autobusu pārvadājumus nodrošināja firma "Vita-2", kas svētku dienās veica divus reisus dienā, kas bijis pilnīgi pietiekami, lai Stūru un Sarmu iedzīvotāji tiktu uz Baldoni un piedalītos svētku pasākumos, kā arī iepirktos un apmeklētu savas paziņas.

"Vai tiešām Sarmu un Stūru iedzīvotājiem jājūtas kā ieslodzītiem savā ciematā, liedzot iespēju aizbraukt uz novada centru Baldoni?" jautāja Zentas kundze un piebilda, ka ar bažām gaida Ziemassvētkus, kad atkal būs jādomā, kā nokļūt līdz novada centram, jo kājām viņa 15 kilometrus nevar noiet.

Baldones novada pašvaldībā paskaidroja, ka pasažieru pārvadājumus minētajā maršrutā nodrošina AS "Rīgas taksometru parks". Baldones novada domes priekšsēdētāja Karina Putniņa apstiprina, ka pārvadātāja izvēle nav pašvaldības pārziņā: "Kādreiz tā bija rajona padomes, tagad Rīgas plānošanas reģiona kompetence. Rīgas rajona padome rīkoja konkursu, kurā "Vita 2" nepiedalījās. Konkursa uzvarētājs bija "Rīgas taksometru parks", kas spēja nodrošināt lielos autobusus, atšķirībā no "Vita 2", kam bija tikai mazie mikroautobusi."

Pēc AS "Rīgas taksometru parks" interneta vietnē pieejamās informācijas, maršruta mikroautobuss nr. 6848 Rīga–Sarma–Baldone ziemas sezonā, kas sākās 11. novembrī, kursē tikai darba dienās un sestdienās. Tā kā 18. novembris ir svētku diena, tajā atbilstoši sarakstam reiss cauri Stūriem nemaz nav paredzēts.

To arī apstiprina AS "Rīgas taksometru parks" Maršrutu pārvadājumu nodaļas vadītājs Egīls Stāmurs: "Atļaujiet man atvainoties Zentas kundzei no Stūriem par sagādātajām neērtībām valsts svētkos. Diemžēl arī Ziemassvētkos būs līdzīga situācija, jo maršrutā nr. 6848 Rīga–Sarma–Baldone ziemas sezonā (1.11.–30.04.) svētdienās un svētku dienās autobusi nekursē. Šāds autobusu kustības saraksts bija arī iepriekšējā ziemas sezonā."

"Šobrīd braucam pēc autobusu kustības sarakstiem, kuri saskaņoti ar Rīgas plānošanas reģionu, pamatojoties uz 2013. gada 30. septembra vienošanos nr. 20 par grozījumiem 2008. gada 29. decembra līgumā par sabiedriskā transporta pakalpojumu sniegšanu ar autobusiem Rīgas rajona vietējās nozīmes maršrutu tīkla nr. 3 maršrutos. Informācija par autobusu kustības sarakstiem pieejama mūsu mājaslapā www.rtp.lv un autobusu pieturvietās," skaidro uzņēmuma pārstāvis.