28.10.2013 13:20

Ķekavieši apvienojas labam darbam – nokopj ugunsgrēka sekas "Doliņos"

Autors  www.kekava.lv
Novērtēt šo ziņu
(0 balsojumi)

Svētdien, 27. oktobrī, Ķekavas pagasta "Doliņos" no malu malām pulcējās cilvēki, lai ar savu roku darbu atbalstītu ugunsgrēkā bez pajumtes palikušo novadnieku Egilu Krieviņu.

Pēc ķekaviešu Gundegas Jumes un Gunāra Klēģera iniciatīvas sociālajos tīklos publicētam aicinājumam atsaucās vairāk nekā 50 cilvēki. Dažu stundu laikā krāsmatās pārvērstā vieta tika sakopta, lai nākamajā pavasarī par saziedotajiem līdzekļiem "Doliņos" taptu jauns namiņš. Nevienu neuztrauca sodrēju nosmērētais apģērbs, dubļos sabristie apavi. Talcinieku sejas rotāja smaids, karā solī bija jūtama enerģija un iedvesma. Spēki netika žēloti. Arī pats saimnieks ne mirkli neapstājās, lai atpūstos, nepieciešamības gadījumā deva norādes, ar savu sirsnību un patīkamo klātbūtni iedvesmoja talciniekus.

"Doliņos" talkoja Ķekavas florbolisti, futbola kluba "Auda" sportisti, Ķekavas novada jauniešu padomes pārstāvji un citi. Ar siltu tēju cienāja Ķekavas sociālās aprūpes centrs. Notiekošo dokumentēja LNT raidījuma "Degpunktā" komanda. 

Pašlaik abiem bez pajumtes palikušajiem vīriešiem ir piešķirta mēbelēta istaba Gaismas ielā 19, k. 8, ar visu ikdienā nepieciešamo. Tāpat tiek nodrošināta arī ēdināšana trīs reizes dienā vienu mēnesi. Sociālais dienests atbilstoši pašvaldības saistošajiem noteikumiem sniegs arī materiālu atbalstu ugunsgrēkā mājas zaudējušajam sirmgalvim.

Iepriekš:
Latvijā tomēr ir labsirdīgi cilvēki – nodegušās mājas saimniekam dienas laikā saziedo 5000 latu
VIDEO: Pirms 80. jubilejas sirmgalvim Ķekavā nodeg māja. Palīdzēsim atjaunot!