24.10.2013 15:24

Latvijā tomēr ir labsirdīgi cilvēki – nodegušās mājas saimniekam dienas laikā saziedo 5000 latu

Autors  Apriņķis.lv
Novērtēt šo ziņu
(0 balsojumi)

79 gadus vecajam Egīlam Krieviņam, kuram otrdien no rīta nodega māja Ķekavas pagasta Doliņos, dienas laikā saziedoti teju 5000 latu.

Portāls "Kasjauns.lv" jau rakstīja, ka Egīls Krieviņš otrdien, 22. oktobrī, zaudēja visu, ko paveicis pēdējos 15 gados, – uguns nopostīja paša rokām celto pieticīgo 40 kvadrātmetru lielo namiņu. Viņš centās ēku pabeigt līdz nākamā gada pavasarim, lai būtu uz kurieni uzaicināt draugus savā 80. dzimšanas dienā.

Sirmgalvis ar saviem pieticīgajiem līdzekļiem pēdējos 15 gadus būvēja savu sapņu māju – nelielu namiņu meža ielokā Ķekavas pagastā. Viņš teic, ka viņam kā dabas cilvēkam tā bija kā īsta oāze. Otrdien no rīta sirmgalvis pamodās, iekurināja kamīnu un devās dzert rīta kafiju, kad izdzirdēja dīvainus sprakšķus. No iekurinātā kamīna bija izcēlies ugunsgrēks. Ugunsdzēsēji vairs nespēja glābt ar atklātu liesmu degošo koka ēku.

Plašsaziņas līdzekļi aicināja ziedot, lai sirmgalvis varētu atjaunot savu māju. Praktiski vienas nakts laikā tika savākts neticami daudz līdzekļu jaunajam mājoklim. Egīls, to uzzinot, izplūda prieka asarās un saka: "Prātam neaptverami! Kaut ko tādu es negaidīju." Viņš mīļi pateicas visiem ziedotājiem un uzsver, ka "mūsu tauta ir laba". Tagad viņš ar drošu sirdi varēs svinēt 80. dzimšanas dienu.

"Jūs neticēsiet! Burtiski vienas nakts laikā tika savākta gandrīz visa vajadzīgā nauda. Iedomājieties: no rīta cilvēkam nodeg māja, bet nākamajā rītā nepazīstamu ļaužu labestības dēļ viņš jau var uzcelt jaunu māju," vēsta TV5.

"Ziedot.lv" pārstāvji LNT raidījumam "Degpunktā" norādīja, ka līdz ceturtdienas rītam bija savākti teju 5000 latu, par kuriem iespējams atjaunot namu, bet, lai tas būtu pavisam droši, cilvēki joprojām tiek aicināti ziedot. Savukārt tie, kuri Krieviņa kungam vēlas palīdzēt praktiski – ar materiāliem vai darba spēku, aicināti rakstīt uz e-pastu Šī e-pasta adrese ir aizsargāta no mēstuļu robotiem. Pārlūkprogrammai ir jābūt ieslēgtam JavaScript atbalstam, lai varētu to apskatīt..

Arī daudzi "Kasjauns.lv" lasītāji ziedoja Egīlam Krieviņam un komentāros pauda atbalstu sirmajam vīram. Lūk, daži lasītāju komentāri:

"Ticu, ka mēs kopā varam..."

AANOO: "Žēl, ka tā notiek. Ceru, ka onkulim saziedosim namiņam, izskatās labsirdīgs vīrs. No sirds, lai veicas!"

Var: "Noziedoju. Pa latiņam, kas mums neko netraucēs, toties cilvēks tiks zem jumta."

Lana: "Žēl cilvēka. Noziedoju, cik varēju. Cerams, ka kopā palīdzēsim šim cilvēkam."

Alla: "Būsim atsaucīgi - un vienu latu katrs tak varam, mīļie Latvijas cilvēki. Vakar skatījos un raudāju."

Jānis: "Noziedoju, cik varēju. Vienīgi varbūt kāds varētu pateikt, kur varētu griezties, lai palīdzētu arī ar parastu roku darbu. Daudz naudiņas noziedot nesanāk, bet rokas gana spēcīgas un prasmīgas, labprāt palīdzētu kungam mājas atjaunošanā!"

Betija: "Pirmo reizi prieks lasīt komentārus un pat atļāvos iekomentēt! Forši, ka ir tik daudz atsaucīgi, izpalīdzīgi un pozitīvi cilvēki! Jo arī es ticu, ka mēs kopā varam saziedot! Ja santīmu nekrāsi, pie lata netiksi! Tā šajā gadījumā ir ar latiņu un jaunu nelielu namiņu meža ielokā!"

Nodegušās mājas atjaunošanai joprojām iespējams divējādi:

zvanot pa ziedojumu tālruni 9000 6385 (maksa par zvanu – Ls 1)
vai pārskaitot naudu uz ziedojuma kontu:

Fonds "Ziedot",
Reģ. nr. 40008078226,
"Swedbank",
bankas kods: HABA LV 22,
konta nr: LV95HABA0551006150241.
mērķis: "Sirmgalvim pēc ugunsgrēka Ķekavā".

LNT raidījuma "Degpunktā" videosižets: