15.10.2013 18:30

Atdzimušais fonds "Ģimenei" nākamgad plāno vērienīgus valsts mēroga svētkus par godu ģimenes pamatvērtībām

Autors  Apriņķis.lv
Novērtēt šo ziņu
(0 balsojumi)
Atdzimušais fonds "Ģimenei" nākamgad plāno vērienīgus valsts mēroga svētkus par godu ģimenes pamatvērtībām www.foto.delfi.lv

Civilizācijas vēsture ir pierādījusi, ka stabila, vesela un laimīga ģimene ir tautas vislielākā bagātība un valsts uzplaukuma pamats.

Tādēļ fonds "Ģimenei" 16. oktobrī laikā no pulksten 18 līdz 20 viesnīcas "Islande Hotel" konferenču telpās vadīs darbības atjaunošanas prezentāciju. Pasākumā būs uzstāšanās un prezentācijas par ģimeņu politikas veidošanu Latvijā un Eiropā, kā arī tiks izklāstīti un apspriesti ieplānotie fonda "Ģimenei" projekti un iniciatīvas.

Ģimenes svētki "Ģimene – Latvijas lepnums un spēks", ko piecus gadus organizēja nodibinājums fonds "Ģimenei", ir pārliecinoši pierādījuši sevi Rīgas un visas Latvijas iedzīvotājiem kā projekts, kas veido pilsoniski aktīvu sabiedrību un atjauno tradicionālo pamatvērtību nozīmi Latvijas ģimenēs.

Fonds "Ģimenei" dibināts 2007. gadā un, sadarbojies ar LR Bērnu un ģimenes lietu ministriju, Rīgas domi, kristīgajām konfesijām, organizē ikgadējus valsts mēroga svētkus "Ģimene – Latvijas lepnums un spēks".

Šī projekta mērķis ir tradicionālās ģimenes kā vērtības un nākotnes mantojuma nostiprināšana sabiedrībā, organizējot grandiozus Latvijas ģimeņu pateicības svētkus.

2006. gadā tika uzrakstīts manifests "Ģimene – Latvijas lepnums un spēks", kas balstīts uz Mehiko deklarācijā paustajiem principiem, ko 2004. gada 31. martā Mehiko parakstījuši 3000 Pasaules Ģimeņu kongresa dalībnieku. Ģimenes svētkos deviņi vadošo konfesiju vadītāji un Latvijas Kristīgā radio prezidents parakstīja Manifestu, un 2007. gada ar saviem parakstiem tam pievienojās 17 716 Latvijas iedzīvotāji.

Saprotot pieaugušo sabiedrības interesi par šiem svētkiem, fonds 2014. gadā plāno nu jau sesto reizi realizēt ģimenes svētkus "Ģimene – Latvijas lepnums un spēks" vēl nebijušā vērienā.

Demogrāfija: ģimene, laulība, dzīvības svētums