15.10.2013 13:12

Gaidāmais ASV bankrots, kādas būs tā sekas?

Autors  www.infoagentura.wordpress.com
Novērtēt šo ziņu
(0 balsojumi)
Gaidāmais ASV bankrots, kādas būs tā sekas? publicitātes

Pasaule ir milzīgu satricinājumu priekšā dēļ gaidāmā un neizbēgamā ASV bankrota. Par to, ka pašreizējā ASV un pasaules finanšu sistēma sevi ir pilnībā izsmēlusi, neviens speciālists vairs nešaubās, vēsta "Informācijas aģentūra".

Jautājums ir – ko darīt, kā iziet no šīs situācijas un kā to izdarīt ar pēc iespējas mazākiem zaudējumiem vai ar pēc iespējas lielākiem ieguvumiem. Tieši jautājums par zaudējumiem un ieguvumiem ir izšķirošais, meklējot risinājumus. Nevis vairuma cilvēku ieguvumiem un zaudējumiem, bet gan starptautisko politekonomisko mafiozo grupu ieguvumiem un zaudējumiem.

Šādas pasaules mērogā ietekmīgas grupas uz doto brīdi ir apmēram 14 un tās cīnās par globālo varu uz dzīvību un nāvi. Skatot jautājumu rupjāk, var izdalīt divas lielas grupas, kuras var identificēt ar Rokfelleru klana un Rotšildu ģimenes vārdiem. Šo grupu (gan precizētākā, gan rupjākā skatījumā) savstarpējā cīņa arī nosaka pašreizējo ASV un starptautiskās politikas dienas kārtību.

Ir jāprecizē, ka ASV bankrots ir neizbēgams un par to zinošas aprindas speciālā, pārsvarā tikai šajās aprindās saprotamā valodā runā jau sen. Tā neizbēgamība ir saistīta ar ASV nespēju (negribēšanu) dzīvot pēc līdzekļiem un ar matemātiskiem ierobežojumiem palielināt ārējo parādu, saglabājot vismaz kaut kādu ticamību savai maksātspējai. Pēc būtības ASV ir bankrotējusi jau sen, bet līdz šim, izmantojot plašu metožu klāstu, tai skaitā brutālu spiedienu, šantāžu, karus un pat pašiem savas naudas viltošanu gigantiskos apmēros, ir izdevies atlikt vispārējo kolapsu. Bet nu strauji tuvojas tas brīdis, kad to vairs nebūs iespējams izdarīt.

Pašreiz izkristalizējušās divas koncepcijas izejai no krīzes. Pirmā, aiz kuras stāv nosacītais Rokfelleru klans, ir pasaules karš. Ideja sekojoša – ir jāizraisa pasaules karš un uz tā rēķina jānoraksta vairums parādu, bet pēc kara varēs atkal no jauna sākt veidot parādu piramīdu. Ar šīs grupas pūliņiem tika eskalēta situācija Sīrijā un tieši viņi par visām varītēm vēlējās, lai ASV dod triecienus Sīrijai, lai karā iesaistās Irāna, pēc tam Turcija, Izraēla un pēc tam, lai viss sāktos pēc pilnas programmas.

Nosacītajai Rotšildu grupai ir cits redzējums. Viņi ir pret pasaules karu (visdrīzāk, arī tāpēc, ka tas mūsdienās gana viegli var pāraugt atomkarā, kas var izrādīties pēdējais karš cilvēces vēsturē) un risinājumu redz reālas daudzpolāras pasaules izveidošanā, kurā ir vairākas neatkarīgas un līdzvērtīgas finanšu piramīdas, kuras saista zelta standarts, kura cenu ar t. s. "fiksingiem" nosaka tieši Rotšildi. Šai sistēmā Rotšildi būtu kā naudas mijēji starp daudzpolārajiem centriem un, vienas piramīdas sabrukuma gadījumā (šīs naudas piramīdas nevar agri vai vēlu nesabrukt, tāda ir viņu daba), paliek citas; tādējādi pasaule it kā kļūšot stabilāka un drošāka.

Lai pārietu uz šo modeli, jāsagatavo alternatīvi globāli naudas emisijas centri un pēc tam jālikvidē ASV kā globāla supervara, tai skaitā arī viņu finansu sistēma un dolārs kā vienīgā pašreizējā vispasaules valūta (citas valūtas ir butaforijas, jo tās visas ir nodrošinātas ar t. s. "valūtas grozu", kurā galvenā loma ir dolāram, vairumā pasaules tirgu norēķini notiek dolāros un valstu centrālās bankas tiek spiestas pirkt ASV valsts parādzīmes, kaut arī ir zināms, ka šie parādi nekad netiks atdoti un ka ASV vispār nav spējīga tos atdot).

Mēģinājumu uzsākt karu izdevās izjaukt (vismaz uz kādu laiku), un tā ir nopietna Rotšildu grupas uzvara. Tagad rit ļoti sīva cīņa par ASV budžetu un ASV kongresa noteikto oficiāli atļautā ASV parāda sliekšņa palielināšanu (reālais ASV parāds jau sen daudzkārtīgi pārsniedz oficiāli atļauto). Šī pēc būtības ir cīņa starp prezidentu Obamu un viņa oponentiem. Lai to saprastu, jāprecizē, ka Obama ir Rotšildu grupas cilvēks (viņu ASV politikā ieveda bēdīgi slavenais Džordžs Soross, kurš saistīts ciešām finansiālām (un, visdrīzāk, ne tikai) saitēm ar Rotšildu ģimeni).

Obamas lielākais grēks ir tas, ka viņš neizpildīja t. s. "ASV ērgļu" (militāra kompleksa grupējuma, kā intereses pašreiz pilnībā saskan ar Rokfelleru klanu) kategorisku prasību uzsākt karu Sīrijā. Obama visādi lavierēja, vilka laiku, spēlēja demokrātiju utt. un rezultātā kara situāciju izdevās pārvarēt. Šādas lietas nepiedod.

Strīda objekts kongresā ir ASV valsts budžets un konkrēti ASV medicīnas sistēmas reforma. Šī reforma prasa milzīgus līdzekļus un tas ir viens no Obamas priekšvēlēšanu programmas punktiem. Pie Latvijas politiķu meliem pieradušajam vēlētājam tas varētu šķist dīvaini, kādēļ kāds tik nopietni uztver savus priekšvēlēšanu solījumus, jo Latvijā tā ir parasta lieta solīt vēlētājiem vienu, bet darīt pavisam ko citu. ASV tā nav un tur par vēlēšanu solījumu nepildīšanu var nākties ļoti dārgi samaksāt.

Šīs mehānisms ir sekojošs. Lai kļūtu par prezidentu, ir nepieciešama nauda priekšvēlēšanu kampaņai, ļoti liela nauda. Naudu dod korporācijas, katrai no kurām ir savas biznesa intereses. Katra no tām noformulē, ko tā saņems no nākamā prezidenta viņa ievēlēšanas gadījumā. Šīs kopējās sponsoru vēlmes tad prezidents savas priekšvēlēšanu kampaņas laikā pasniedz ļoti vienkāršā, populistiskā veidā saviem vēlētājiem. Ar šādu pieeju ASV tiek nodrošināta sava veida biznesa interešu un plašu tautas masu savdabīga vienība.

Tad nu lūk, ASV prezidents nevar nepildīt savus solījumus saviem sponsoriem, pretējā gadījumā viņš visai drīz ne tikai var nebūt prezidents, bet var samaksāt par to ar savu dzīvību. Tieši to arī vēlas panākt Obamas pretinieki Kongresā, neapstiprinot budžetu, kas nodrošinātu viņa priekšvēlēšanu solījumu izpildi. Atļautā ASV parāda sliekšņa pacelšana ir tikai formāls iemesls, lai nepieļautu Obamas saistību izpildi, un pārvilinātu Obamas pretinieku pusē ASV medicīnas industrijas oligarhus.

ASV grupējumu iekšējā cīņa ir ļoti sīva un tajā sāk izmantot jau bruņotas metodes. Plaši par tām netiek rakstīts, bet par to var nojaust pēc mediju ziņām par vairākām, miglā tītām apšaudēm Vašingtonā.

17. septembrī Vašingtonā, ASV jūras spēku kara bāzē, notika apšaude, kurā pēc oficiālām ziņām gāja bojā 12 cilvēki. Pēc sākotnēji paziņotā apšaudi izraisīja trīs cilvēki, bet pēc tam šī ziņa tika atsaukta un pateikts, ka to izdarīja viens cilvēks. Tātad, tas notika militārā kara bāzē, kas ir labi apsargāta, kurā ir pilns nevis ar kaut kādiem karavīriem, bet ar ASV jūras spēku kājniekiem, kas ir sava veida elites vienības, un tas viss notiek galvaspilsētā. Pēc preses ziņotā ir grūti pateikt, kas īsti tur notika, bet skaidrs ir viens, ka tur notika kaut kas pietiekami nopietns, ka šāvēji bija profesionāļi un ka viņi bija vairāk kā viens (vismaz trīs, bet, visdrīzāk, tur strādāja nopietnāka grupa). Savukārt 3. oktobrī apšaude jau notika ASV kongresa apkaimē un noslēdzās pie tā.

Galvenais, kas jāsaprot, ka strīdam ap ASV budžetu ir daudz dziļāki un nopietnāki iemesli, un neviens no iesaistītajiem tāpat vien nepadosies un iespējas gadījumā izmantos visas cīņas metodes, tai skaitā slepkavības un bruņotu apvērsumu organizēšanas metodes.

Pie kā šī cīņa jau ir novedusi? Pie tā, ka ASV sācies jauns budžeta gads, bet budžets nav pieņemts un ka publiski pa visu pasauli ir izplatīta informācija par ASV valsts iestāžu finansēšanas apturēšanu. Šāda situācija un šādas informācijas plaša izplatība vien jau ir drausmīgs trieciens ASV prestižam. Pat Latvijā valdošie idioti ar šādām problēmām spēj daudz labāk tikt galā nekā amerikāņi. Tas patiešām ir apkaunojoši.

Kaut kādu risinājumu, kā apkalpot ASV saistības bez pieņemta budžeta, tomēr izdevās atrast. Bet šīs iespējas ir ierobežotas un pēc ASV finanšu ministra Džeikoba Lū prognozēm šīs iespējas būs izsmeltas 17. oktobrī, kad ASV ar šiem līdzekļiem vairs nespēs turpmāk apmaksāt savas saistības un notiks t. s. "tehniskais defolts" jeb bankrots.

Iespējams, ka tas vēl nenotiks, iespējams, ka Kongresā par kaut ko vienosies, iespējams, ka izdosies atrast vēl kādus veidus kā turpināt apkalpot ASV saistības bez pieņemta budžeta utt. Bet vairāk kā skaidrs ir viens: ASV bankrota iespējamība ir vairāk kā reāla.

Parasti pirms visiem milzīga mēroga notikumiem, kas prasa lielu skaitu cilvēku upuru, ļaužu vairākums ir gana bezrūpīgi un līdz galam nesaprot, kādas briesmas tuvojas. Līdzīgi ir arī ASV bankrota sakarā. Ko tas patiesībā nozīmē? To, ka samērā īsā laikā vārda burtiskā nozīmē var pilnībā sabrukt visa pašreizējā finanšu sistēma. T. s. "vērtspapīru" un dolāru vērtība ļoti īsā laika posmā var zaudēt lielu daļu savas vērtības vai sliktākā scenārija gadījumā pārvērsties par vienkāršiem, nevienam nevajadzīgiem papīrīšiem.

Avoti:

http://www.vestifinance.ru/articles/33691 

http://www.vestifinance.ru/articles/33649 

http://lenta.ru/news/2013/09/25/outofmoney 

http://eot.su/node/16047 

http://www.tvnet.lv/zinas/arvalstis/481270-pie_asv_kapitolija_apsaude_cietis_policists_savejs_aizturets 

http://nra.lv/pasaule/102445-asv-sero-par-kartejas-apsaudes-upuriem.htm 

http://www.apollo.lv/zinas/obama-pasaule-baidas-no-asv-maksatnespejas/615373 

http://infoagentura.wordpress.com/2012/07/14/asv-valdiba-vilto-dolarus-milzigos-apmeros