11.10.2013 11:25

Brīvdienās Pierīgā sola siltu laiku bez lietus

Autore 
Novērtēt šo ziņu
(0 balsojumi)
Labais laiks šajās brīvdienās ļaus izbaudīt zelta rudeni. Labais laiks šajās brīvdienās ļaus izbaudīt zelta rudeni. www.foto.delfi.lv

Pašreizējās meteorologu prognozes liecina, ka tuvākajās divās dienās Pierīgā lietus nav gaidāms un gaisa temperatūra dienā būs stabili virs 10 grādiem pēc Celsija skalas.

Informācija no Latvijas vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas dienesra rāda, ka sestdiena, 12. oktobris, sāksies ar mēreni siltu un mākoņainu laiku. Vidējā gaisa temperatūra novados ap galvaspilsētu pulksten 10 būs no pieciem līdz septiņiem grādiem pēc Celsija skalas. Siltāks būs teritorijās pie jūras, piemēram, Carnikavā un Saulkrastos bet vēsāks – novados, kas atrodas vairāk uz Vidzemes pusi, proti Sigulda un Sēja.

Dienā mākoņi lielākajā Pierīgas daļā būs izklīduši un rudens saule varēs spoži spīdēt pie debesīm, ļaujot cilvēkiem izbaudīt zelta rudeni. Arī temperatūra dienas vidū, aptuveni pulksten 13, solās būt patīkama – no 10 līdz 11 grādiem virs nulles.

Vakarā un naktī tā pakāpeniski pazemināsies, un pulksten 21, pēc meteorologu prognozēm, tā būs no septiņiem līdz astoņiem grādiem virs nulles. Uz rīta pusi gaiss būs atdzisis vidienē līdz trim, bet vairāk uz Vidzemes pusi temperatūra tiek prognozēta par vienu grādu virs nulles augstāka. Lai gan 13. oktobrī apmēram deviņos lielākajā daļā pie debesīm spoži spīdēs saule un mākoņi parādīsies tikai vietām, gaiss joprojām būs dzestrs un pieturēsies triju līdz četru grādu robežās.

Savukārt dienai iesilstot, gaisa temperatūra paaugstināsies līdz 12 grādiem pēc Celsija skalas, taču mākoņu jau solās būt vairāk. Tieši tā dēļ vakarā gaiss arī tik strauji neatdzisīs, jo, kā liecina meteorologu prognozes, pulksten 21 gaisa temperatūra Pierīgā būs no septiņiem līdz astoņiem grādiem virs nulles.