25.09.2013 12:32

Iniciatīvai "Viens no mums" jau savākti 1 097 417 paraksti; arī Malta sasniegusi minimumu

Autors  Apriņķis.lv
Novērtēt šo ziņu
(0 balsojumi)

Iniciatīvas "Viens no mums" ("One of us") Eiropas koordinācijas birojs 23. septembrī paziņojis, ka akcijas atbalstam kopā savākti jau 1 097 417 paraksti un savu minimumu sasniegusi arī Malta.

Līdz ar to savus minimumus jau sasniegušas 13 valstis, tostarp Austrija, Vācija, Spānija, Francija, Ungārija, Itālija, Lietuva, Nīderlande, Portugāle, Rumānija un Slovākija.

Eiropas Pilsoņu Iniciatīvas "Viens no mums" būtība ir likumdošanas priekšlikums aizliegt no ES fondiem (tātad – mūsu nodokļiem) finansēt darbības, kuru īstenošana prasa cilvēku embriju iznīcināšanu. Aizliegums attiektos uz zinātnisko pētniecību (embrionālo cilmes šūnu iegūšanu) un starptautisko palīdzību un veselības aprūpi (te ir runa par abortu līdzfinansēšanu Āzijas, Āfrikas un Latīņamerikas valstīs). Aizliegums būtu gan tiešai, gan netiešai finansēšanai (piemēram, apmācot abortu veikšanas ārstus).

Šim nolūkam līdz šā gada 1. novembrim iniciatīvas "One of us" atbalstam ir jāsavāc vismaz viens miljons derīgu parakstu un vismaz septiņās valstīs jāsavāc vai jāpārsniedz tām noteiktais minimums. Parakstīties drīkst ikviens ES valsts pilsonis, kuram ir vēlēšanu tiesības; parakstu vākšana notiek vienlaikus uz papīra veidlapām un elektroniski. Latvijā līdz šim ir savākti 4085 paraksti, kas atbilst 60,55 % no mūsu valstij noteiktā minimuma (6750 parakstiem).

Iniciatīvas organizētāji pārstāv dažādas pro life organizācijas un kristīgās konfesijas. Tās atbalstītāju vidū ir Rīgas arhibīskaps Zbigņevs Stankēvičs, Liepājas bīskapi Viktors Stulpins un Pāvils Brūvers.

Latvijā parakstu vākšana notiek ar kristīgo draudžu atbalstu. Elektroniski parakstīties iespējams http://www.draugiem.lv/viensnomums (saite lapas kreisajā pusē; lapa pieejama arī tiem, kuri nelieto draugiem.lv), www.luteranidzivibai.lv, www.pardzivibu.lv, www.aprinkis.lv, http://www.lkr.lv, kā arī vairāku draudžu mājaslapās. Elektroniskais paraksts nav nepieciešams.

Par parakstu vākšanu uz papīra veidlapām jautāt iniciatīvas koordinatoram Jānim Lullem, rakstot uz e-pastu Šī e-pasta adrese ir aizsargāta no mēstuļu robotiem. Pārlūkprogrammai ir jābūt ieslēgtam JavaScript atbalstam, lai varētu to apskatīt.. "Facebook" lietotāji parakstu vākšanai nepieciešamo – papīra veidlapas utt. – var lejupielādēt šeit.

Iepriekš:
Sākusies Latvijā pirmā Eiropas pilsoņu iniciatīva "One of us" jeb "Viens no mums"
Francija izpilda ES prasību iniciatīvai "Viens no mums"; arī Lietuva ir tuvu
Iniciatīva "Viens no mums": Arī Lietuva sasniegusi minimumu
Iniciatīva "Viens no mums": aizstāvēt tiesības uz dzīvību ir katra labas gribas cilvēka pienākums
Par dzīvību Eiropā parakstījies jau viens miljons cilvēku