20.09.2013 10:59

Salaspilī notiks konference par dzīvības svētumu

Autors  Apriņķis.lv
Novērtēt šo ziņu
(0 balsojumi)

Ik gadu rudenī notiek dzīvības svētuma konference, ko rīko kustība "Luterāņi Dzīvībai" sadarbībā ar citām organizācijām, kas iestājas par cilvēka dzīvības vērtību.

"Iepriekšējos gados ir apskatītas dažādas tēmas, kas skar dzīvības un nāves robežas. Esam pārrunājuši aborta, eitanāzijas un dažādus bioētikas jautājumus. Tāpat esam runājuši par tēva lomu ģimenē un cīņas par dzīvību garīgajiem aspektiem. Šogad ir pienācis laiks misijai," teic organizatori. "Arī Jēzus mācekļiem bija jāpavada savs laiks, apgūstot Viņa skatījumu uz pasauli, taču pienāca brīdis, kad viņi saņēma pavēli doties šajā pasaulē un to uzrunāt ar evaņģēliju. Arī mums ikvienam nepietiek tikai ar zināšanām par dzīvības vērtību. Mēs esam aicināti kalpošanai, kas nes dzīvību. Tāpēc šajā gadā dosimies ārpus jau ierastajām telpām uz jauno Salaspils draudzes dievnamu, lai savstarpēji dalītos pieredzē."

Kā dzīvība uzvar nāvi cilvēka sirdī?
Kāpēc un kā par to runāt baznīcā un ārpus tās?
Kā uzrunāt cilvēku, kurš paļaujas uz nāvi un aicināt viņu pārnākt dzīvībā?
Kā dzīvības jautājumi ir savienojami ar dzīvības evaņģēliju?

Šie un citi jautājumi tiks apspriesti pasākumā.

Konferencē piedalīsies bīskaps Pāvils Brūvers, mācītājs Jānis Cepurītis, "Luterāņi Dzīvībai" vadītājs Latvijā Jānis Diekonts,  P. Stradiņa slimnīcas Garīgās aprūpes dienesta kapelāne Lelde Titava, Grūtniecības Krīzes centra vadītāja Judīte Briede Jurēviča,
kampaņas "Par Dzīvību" pārstāve Jana Babre Laime, kustības "Par dzīvību" pārstāve, Ģimeņu nodaļas vadītāja, Veselības veicināšanas speciāliste, psiholoģe un ģimenes konsultante Dzintra Bušmane, Patvēruma mājas "Ģimenes šūpulis" biedrības vadītāja Rudīte Brūvere un patvēruma daļas vadītāja Irēna Bindemane, "Dūlas misijas" pārstāve, vecmāte un dūla Baiba Stikute, Austrumeiropas Misijas tīkla (EEMN) dibinātājs un "Luterāņi Dzīvībai" starptautiskais pārstāvis Dons Ričmans.

Pieteikšanās konferencei un detalizētāka informācija pa tālruni 27498953 vai e-pastu: Šī e-pasta adrese ir aizsargāta no mēstuļu robotiem. Pārlūkprogrammai ir jābūt ieslēgtam JavaScript atbalstam, lai varētu to apskatīt..

Demogrāfija: ģimene, laulība, dzīvības svētums