19.09.2013 10:12

"Demogrāfija – Latvijas problēma Nr. 1" – apaļā galda diskusija Latvijas Ārstu kongresā

Autors  Apriņķis.lv
Novērtēt šo ziņu
(0 balsojumi)
"Demogrāfija – Latvijas problēma Nr. 1" – apaļā galda diskusija Latvijas Ārstu kongresā arhīvs

Latvijas Ārstu 7. kongresa laikā 20. septembrī no pulksten 9 līdz 11 viesnīcas "Islande" Konferenču zālē notiks Apaļā galda diskusija "Demogrāfija – Latvijas problēma Nr.1".

To atklās Saeimas Budžeta un finanšu (nodokļu) komisijas Demogrāfijas lietu apakškomisijas priekšsēdētājs Imants Parādnieks.
Apaļā galda diskusijas mērķis ir noskaidrot, kādi pasākumi jāīsteno un kādas investīcijas nepieciešamas, lai palielinātu dzimstību un samazinātu mirstību Latvijā, kā arī panāktu Latvijas iedzīvotāju dzīves ilguma būtisku pieaugumu.

Diskusijā piedalīsies un uzstāsies veselības ministre Ingrīda Circene, demogrāfs Ilmārs Mežs, medicīnas jomas redzamākie pārstāvji – kardiologs, Dr. med. Andrejs Ērglis, onkologs Dr. med. Jānis Eglītis, infektoloģe, Dr. habil. med. Ludmila Vīksna, sabiedrības veselības eksperts, Dr. med. Ģirts Briģis, ginekoloģes Dr. med. Dace Rezeberga un Dr. med. Dace Matule, kā arī bērnu ķirurgs, veselības aprūpes ārsts Dr. med. Dzintars Mozgis. Diskusijā piedalīsies un uzstāsies arī Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienesta vadītāja vietnieks Kristaps Eklons, jo viens no mirstības galvenajiem cēloņiem jaunu cilvēku vidū ir ārējie nāves cēloņi jeb nedabīgā nāve. Diskusiju vadīs Latvijas Televīzijas žurnālists Gundars Rēders.

Apaļā galda diskusiju organizē Latvijas Ārstu biedrība sadarbībā ar SIA "Roche Latvija", kas Latvijā pārstāv Šveices veselības aprūpes kompāniju "Roche".

Diskusija ir publiska un tajā aicināti piedalīties gan kongresa dalībnieki, gan plašsaziņas līdzekļu pārstāvji un interesanti. Plašāka informācija par Ārstu kongresu pieejama mājaslapā www.arstukongress.lv

Demogrāfija: ģimene, laulība, dzīvības svētums

Par Latvijas Ārstu biedrību:
Latvijas Ārstu biedrība dibināta 1988. gadā. Biedrības darbības mērķis ir veselības aprūpes sistēmas un ārstu kvalifikācijas pastāvīga pilnveidošana, Latvijas ārstu tiesisko, profesionālo un ekonomisko interešu aizstāvība, tautas veselības veicināšana, veselības aprūpes organizācijas uzlabošana, medicīnas izglītības sistēmas pilnveidošana, kā arī ārstu ētikas principu popularizēšana un to ievērošanas kontrole. Latvijas Ārstu biedrība kā individuālos biedrus apvieno visus Latvijas ārstus neatkarīgi no viņu vecuma, specialitātes, darba stāža, kā arī visas ārstu profesionālās asociācijas kā juridiskos biedrus, tā nodrošinot pilnīgu nozares profesionāļu iesaisti sabiedriskās organizācijas darbībā.

Par Šveices veselības aprūpes kompāniju "Roche":
Veselības aprūpes kompānija "Roche", kuras galvenā mītne atrodas Bāzelē, Šveicē, ir līderis uz izpēti fokusētas veselības aprūpes nozarē, apvienojot spēcīgas pozīcijas gan farmācijas, gan diagnostikas jomā. "Roche" ir pasaulē lielākā biotehnoloģiju kompānija ar unikālām zālēm onkoloģisko, infekciju, iekaisuma slimību, vielmaiņas un CNS traucējumu ārstēšanai. "Roche" ir arī pasaules līderis laboratorajā (in vitro) diagnostikā un audzēju diagnostikā uz audu bāzes, kā arī ieņem nozīmīgu lomu diabēta aprūpē. "Roche" personalizētās veselības aprūpes stratēģijas mērķis ir nodrošināt zāles un diagnostikas aprīkojumu, kas palīdz panākt reālus pacienta veselības, dzīves kvalitātes un dzīvildzes uzlabojumus.