17.09.2013 16:31

Rīgā atklās kampaņu pret cilvēktirdzniecību

Autors  Apriņķis.lv
Novērtēt šo ziņu
(0 balsojumi)
Attēlam ir ilustratīva nozīme. Attēlam ir ilustratīva nozīme. arhīvs

18. septembrī pulksten 13 Stacijas laukumā 4 (pie tirdzniecības centra "Origo") tiks sākta biedrības "Drošā māja" rīkotā un Rīgas domes atbalstītā kampaņa "Esi zinošs – nepieļauj cilvēktirdzniecību".

Kampaņu atklās pašvaldības Drošības, kārtības un korupcijas novēršanas jautājumu komitejas priekšsēdētājs Dainis Turlais.

Kampaņa norisināsies līdz 18. oktobrim, un tās mērķis ir informēt iedzīvotājus par cilvēktirdzniecības riskiem un mazināt attiecīgo gadījumu skaitu. Mēneša laikā plānotas dažādas interaktīvas informatīvās aktivitātes deviņās Latvijas pilsētās – Rīgā, Liepājā, Elejā, Viesītē, Daugavpilī, Dagdā, Ludzā, Gulbenē un Salacgrīvā. Kampaņā šogad piedalīsies arī nevalstiskās organizācijas no Lietuvas un Igaunijas.

Ar informāciju par iepriekšējos gados rīkotajām preventīvajām kampaņām var iepazīties šeit: "Pārdota brīvība" (2012.–2013. g.), "Atver acis!" (2011.–2012. g.), "Fiktīvas laulības – slazds!" (2009. g.), "Fiktīvas laulības – slazds!" (2010.–2011. g.).

Rīgas pašvaldība ir vienīgā Latvijā, kura jau četrus gadus organizē dažādus preventīvus pasākumus par cilvēktirdzniecības jautājumiem.