14.09.2013 14:28

FOTO: Ikšķiles novada sakoptākās sētas

Autors  Delfi.lv
Novērtēt šo ziņu
(0 balsojumi)
Sakoptākā sēta Ikšķiles novadā – Mazuru ģimenes daiļdārzs. Sakoptākā sēta Ikšķiles novadā – Mazuru ģimenes daiļdārzs. publicitātes

Gluži tāpat kā citviet Latvijā, arī Ikšķiles novadā sakoptāko īpašumu konkurss vasarā jau kļuvis par tradīciju.

Rūpīgi izplānotu un ar mīlestību ierīkotu dārzu var salīdzināt ar miera pilnu oāzi, kurā patverties no ikdienas kņadas. Nepieciešamība dzīvot skaistā vidē un būt saskarsmē ar dabu raksturo Ikšķiles novada sakoptāko sētu konkursa dalībnieku būtību.

Šovasar vērtēšanas komisijai tika pieteikti septiņi īpašumi, informē Ikšķiles pašvaldības pārstāve Inga Šulca. Visaugstāko vērtējumu saņēmis ikšķilnieku Mežaku ģimenes veidotais harmoniskais daiļdārzs Rīgas ielā 32, otrajā vietā ierindojās Ļeonovu ģimenes košais dārzs Vīnakalna ielā 5, kas tapis pavisam neilgā laikā. 3. vietu vērtēšanas komisija piešķīrusi tīnūžniecei Dzintrai Bitei par brīnišķīgi sakārtotu lauku vidi "Bāraiņos 2".

Pateicību par piedalīšanos konkursā saņēma arī Tīnūžu pagasta daiļdārzu veidotāji – Krūmiņu ģimene par iekopto daiļdārzu īpašumā "Dabes", Ozoliņu ģimene par sakārtoto vidi īpašumā "Plakaņi", kā arī "Vītolu" saimniece Kristīne Atvare un "Grāvīšu" saimnieki – Razuvajevu ģimene.

Konkursa laureāti balvā saņēma atzinības rakstus un dāvanu kartes no konkursa atbalstītājiem. 18. novembra svinību pasākumā Mežaku ģimene kā uzvarētāji saņems goda plāksnīti "Sakoptākā sēta Ikšķiles novadā 2013".