12.09.2013 11:52

FOTO: Saeimā atklāj bērnu zīmējumu konkursa "Par dzīvību" izstādi

Autore 
Novērtēt šo ziņu
(1 balsojums)
Gan bērni, gan sanākušie Saeimas deputāti ar interesi aplūkoja konkursa dalībnieku zīmējumus. Gan bērni, gan sanākušie Saeimas deputāti ar interesi aplūkoja konkursa dalībnieku zīmējumus. Krišjānis Grantiņš

12. septembrī Saeimā, piedaloties Ungārijas vēstniekam Latvijā Gāboram Dobokai (Gábor Dobokay) un Saeimas Demogrāfijas lietu apakškomisijas priekšsēdētājam Imantam Parādniekam, tika atklāta portāla "Apriņķis.lv" rīkotā bērnu zīmējumu izstāde "Par dzīvību".

Tāpat parlamentā svinīgi tika apbalvotas abas konkursa uzvarētājas un sveikti veicināšanas balvu saņēmēji. Atgādinām, ka žūrija lēma, ka portāla "Apriņķis.lv" un Krīzes grūtniecības centra rīkotajā bērnu zīmējumu konkursā "Par dzīvību" galveno balvu ieguva Megijas Herbsta un Helēna Paula Berdņikova. Megijas un Helēnas Paulas darbus žūrijas komisija novērtēja visatzinīgāk, tādēļ meitenes saņēma galveno balvu – ceļojumu ar ģimeni uz Ungāriju. Savukārt pie veicināšanas balvām tika Jūlija Bite, Frīdrihs Pevko, Artūrs no Alūksnes, Emīlija Čuņčiņa, Estere Paula Pluģe, Rēzija Špone, Elīna Hasanova un Luīze Bērziņa.

Atgādinām, ka līdz 9. septembrim "Apriņķis.lv" un Krīzes grūtniecības centrs aicināja bērnus no visas Latvijas piedalīties konkursā un sūtīt zīmējumus, kas noformēti kā apsveikumi tikko pasaulē nākušam mazulim un viņa ģimenei: lapas vienā pusē – zīmējums, iekšpusē – vēlējums mazulim vai viņa vecākiem.

Katrs darbs patiesi uzrunās kādu ģimeni gluži personiski, jo pēc izstādes Saeimā zīmējumi dosies uz Garkalni un Madonu, bet pēc tam nonāks P. Stradiņa Klīniskās universitātes slimnīcas Jaundzimušo nodaļā, kur tos nodos māmiņām un tētiem. Ja zīmējumu būs ļoti daudz, tos vedīs arī uz Dzemdību namu Rīgā un citām ārstniecības iestādēm, kurās ir dzemdību nodaļas. Novēlējumu bērni varēja rakstīt kopā ar vecākiem. Darbus mākslinieki Aija Zariņa, Kristaps Zariņš, Aigars Bikšus un kuplas ģimenes māmiņa Una Gavare vērtēja divās autoru kategorijās – pirmsskolas un pamatskolas vecuma grupās.

Konkursu atbalstīja Latvijas Republikas Saeima, tās Demogrāfijas lietu apakškomisija, vairākas pašvaldības, uzņēmumi, veikali "Cocos", veikalu tīkls "Elvi", "Spa Hotel Ezeri", "Memory water", interneta bibliotēka "Atlants.lv", biļešu serviss "BezRindas.lv" un citi.