20.08.2013 17:25

Ikšķilē ar Stankeviča piedalīšanos svin Sv. Meinarda dienu

Autors  "Ogres Vēstis Visiem"
Novērtēt šo ziņu
(0 balsojumi)
Rīgas arhibīskapa – metropolīta Zbigņeva Stankeviča (centrā) celebrētajā Sv.Misē ikviens, kas jutās aicināts, varēja apliecināt savu ticību. Rīgas arhibīskapa – metropolīta Zbigņeva Stankeviča (centrā) celebrētajā Sv.Misē ikviens, kas jutās aicināts, varēja apliecināt savu ticību. "Ogres Vēstis Visiem"

Pagājušās nedēļas izskaņā Sv. Meinarda sala Ikšķilē pulcēja cilvēkus, kuri vēlējās apliecināt un stiprināt savu ticību, saņemt kristības sakramentu un piedalīties Rīgas arhibīskapa metropolīta Zbigņeva Stankeviča celebrētajā Svētajā Misē.

Svētās Mises laikā tika piešķirts iestiprināšanas sakraments. Šīs un vēl citas aktivitātes notika ikgadējos Sv. Meinarda svētkos.  Z. Stankevičs klātesošajiem ikšķiliešiem lika aizdomāties par pašu labāko investīciju, ko cilvēks savā dzīvē var izdarīt. Un – kā izrādījās, pēc viņa teiktā – pati labākā investīcija ir cilvēks pats, lai gan reizēm ir grūti, bankas konts tukšs un nevar savilkt galus kopā! Arhibīskaps gan piebilda, ka ir tikai viens noteikums – jāuzdrīkstas savu dzīvi uzticēt Dievam.

"Laime nav atkarīga no tā, cik naudas kontā. Laime ir cilvēkā pašā. Tā ir sirdsapziņas miers, saskaņa ar sevi, ar citiem cilvēkiem un ar Dievu. Svētais Gars, kas ienāk cilvēku sirdīs, dod patieso laimi. Debesu valstība ir realitāte, un tā sākas jau šajā mirklī," sacīja Latvijas augstākais katoļu garīdznieks.

Sv. Meinarda svētkus ar savu klātbūtni pagodināja arī bīskaps Bleizs Džozefs Kjupičs no Amerikas Savienoto Valstu galvaspilsētas Vašingtonas. Viņa ikdienas pienākumos ir uzturēt sakarus ar katoļu baznīcām arī Austrumeiropā, piedāvājot savu palīdzību ticības stiprināšanā Latvijā.

Ogres Svētā Meinarda Romas katoļu baznīcā draudzes prāvests Konstantīns Bojārs pasākumā norādīja, ka tā ir ticība, kas liek, piemēram, cilvēkiem, kas darba meklējumos devušies uz Īriju, Angliju, Vāciju vai citām zemēm, atgriezties mājās, lai nokristītu bērnus vai salaulātos. "Ja dzīve ārzemēs sola labākus darba, sadzīves vai izglītības apstākļus, ļaudis izdara vajadzīgās lietas un atkal dodas uz turieni atpakaļ," tā Ogres mācītājs.

Uz Sv. Meinarda salas kristības sakramentu saņēma 25 cilvēki, un sanākušie varēja vērot arī vienu laulību ceremoniju. 

Būtiski, ka svinību dalībnieki uz salu varēja doties ar kājām, nevis kā parasti braukt ar laivu, jo pašlaik Daugavā ūdenslīmenis ir pazemināts.

 

Šīs Mises laikā tiem, kuri to nebija vēl izdarījuši, bija iespēja tapt par kristiešiem, pieņēmot Jēzu Kristu kā savu glābēju un pestītāju.