17.07.2013 07:25

Saulkrastos vispopulārākā laulāšanās vieta ārpus dzimtsarakstu nodaļas ir Baltā kāpa

Autore 
Novērtēt šo ziņu
(0 balsojumi)
Viens no Saulkrastu lepnumiem – Baltā kāpa. Viens no Saulkrastu lepnumiem – Baltā kāpa. www.poga.lv

Jau vairāk nekā pusgadu spēkā ir norma, kas atļauj topošajam vīram un sievai izvēlēties pašiem vietu, kur notiks laulību ceremonija. Saulkrastos šo iespēju izmanto daudzi.

Ņemot vērā jūras tuvumu un skaisto dabu, Saulkrastu novadā daudzi pāri izvēlējušies savas dzīves saistīt tieši brīvā dabā, tiesa gan, tas ir aktuāli vairāk vasaras mēnešos. Kā informē Saulkrastu novada Dzimtsarakstu nodaļas vadītāja Baiba Meldere, no kopējā līdz šim brīdim noslēgto laulību skaita apmēram 20 procenti pāru ir izvēlējušies laulāties brīvā dabā. "Laulības lielākoties notiek kāpu zonā, kas atrodas tuvu jūrai. Saulkrastu novadā vispopulārākā vieta laulību slēgšanai brīvā dabā viennozīmīgi ir Baltā kāpa."

Piebilstams, ka jau pagājušajā gadā prāva naudas summa tika ieguldīta Saulkrastu lepnuma, proti, Baltās kāpas apkārtnes labiekārtošanā. "Tika atjaunoti celiņi, laipas un izbūvētas jaunas kāpnes, jo vecās jūra jau bija sabojājusi," iepriekš portālam "Apriņķis.lv" norādīja Saulkrastu novada domes priekšsēdētājs Ervīns Grāvītis. Viņš jau februārī, kad norma bija spēkā bija tikai mēnesi, lēsa, ka līdz ar jaunajiem noteikumiem, kas ļauj laulāties ārpus dzimtsarakstu nodaļām un baznīcas, būs ļoti daudz tādu jauno pāru, kuri vēlēsies savas dzīves savienot tieši Baltajā kāpā.

Iepriekš:
Precēties gribētājiem liela interese par laulāšanu Siguldas skaistākajās vietās