23.11.2011 20:40

7.07.07. tomēr pārspēj 11.11.11.

Autors  Agnese Dzene
Novērtēt šo ziņu
(0 balsojumi)

Cilvēki tic numeroloģijai un savas dzīves nozīmīgākajiem brīžiem nereti izvēlas arī kādu ievērības cienīgu datumu. Tā, lai atmiņā paliktu uz visu mūžu.

Pirms četriem gadiem daudzi pāri par savu balto dienu datumu izvēlējās 7. jūliju. Skaitlis “septiņi” tradicionāli tiek asociēts ar veiksmi un laimi, tāpēc 2007. gada 7. jūlijs dzimtsarakstu nodaļu vadītājiem atmiņā palicis kā viens no pieprasītākajiem datumiem. Atšķirīgi ir ar 11. novembri. Lai gan šogad vizuāli datums ir vēl iespaidīgāks un vēsturiski atmiņā paliekošāks, par savu laulību dienu Pierīgā to izvēlas pieticīgi. Rīgas reģionā tikai 25 pāri.


Datums nav uz izķeršanu

Saulkrastu Dzimtsarakstu nodaļā laulībām 11. novembrī pieteikušies vien divi pāri. Speciāliste Ineta Zāte pastāstīja, ka neesot manāma īpaša atsaucība, taču arī pagājušā gada 10. oktobrī Saulkrastos esot bijis mierīgi. “Šķiet, arī pagājušajā gadā it kā īpašajā datumā bija kluss un neviens pie mums nelaulājās,” atceras I. Zālīte. Viņa arī pastāsta, ka salīdzinājumā ar vasaras mēnešiem novembris laulību ziņā ir daudz tukšāks.

Šogad Ķekavas novadā laulības reģistrējuši jau 60 pāri, bet, līdzīgi Saulkrastiem, arī Ķekavas dzimtsarakstu nodaļā 11. datums nav uz izķeršanu – pieteicies viens pāris. Nodaļas vadītāja Lidija Stūre atceras, ka vispieprasītākais datums bijis 8. augusts – tad Ķekavā reģistrējušies seši pāri, kas vietējiem mērogiem ir augsts rādītājs, savukārt pērn 10. oktobrī laulībām nepieteicās neviens.

Rosība atsākas Ziemassvētkos

Baldones Dzimtsarakstu nodaļas vadītāja Guna Mugurēviča spriež, ka lielākā daļa pāru izvēlas laulāties Rīgā, tāpēc novadi paliek tukšā. 11.11.11. šogad Baldonē Dzimtsarakstu nodaļā, tāpat kā Garkalnē, būs klusums. “Visi paguvuši salaulāties jau vasaras mēnešos, kad bija skaists laiks, un rudenī, drēgnajos mēnešos, cilvēki precas daudz mazāk,” atklāj. G. Mugurēviča. Viņa piebilst, ka rosība atsākas uz Ziemassvētku laiku. Viņa atceras vasaru pirms četriem gadiem, kad 7. jūlijā Baldonē viens otram “jā” vārdu teica septiņi pāri. “Līdz tam lielākais skaits dienā mums bija trīs, un, salīdzinot ar to, varam teikt, ka 7.07.07 bija tiešām pieprasīts datums,” stāsta nodaļas vadītāja.

Atšķirībā no citiem Pierīgas novadiem, piektdien, 11. novembrī, Ādažu novadā un Siguldā laulības pieteikuši jau četri pāri. Ādažos tas esot tikpat ražīgs kā 7. jūlijs. Ādažu novadā šogad reģistrētas 66 laulības, bet nodaļas vadītāja Aija Blaževiča spriež, ka 92, kā tas bija 2007. gadā, šogad nesasniegt. Viņa norāda, ka Ādažos nav jūtama atšķirība starp vasaras, rudens un ziemas mēnešiem un pieprasījums esot vienmērīgs. Arī Ķekavas novadā uz 11. novembri sākotnēji pieteikušies četri pāri, taču nesen viens attiecies un palikuši trīs. “Interese bija liela, zvanīja vēl citi, bet, tā kā man četri pāri jau bija un nodaļā esmu viena, vairāk nevarēju uzņemties,” atklāj Ķekavas Dzimtsarakstu nodaļas vadītāja Leonora Dambīte.

Datums spēcīgām personībām

Numerologs Kristaps Baņķis pastāstīja, ka 11. novembris astroloģiski ieteicams pāriem, kas kāro nemierīgu dzīvi un kam dzīvei pietrūkst asuma, jo datums attiecībās starp vīrieti un sievieti ir konfliktējošs jau pašā saknē. Ja reiz ir nolemts precēties šajā datumā, abiem jābūt pilnīgi pārliecinātiem, ka to grib, citādi pēc tam būs grūti tikt vaļā vienam no otra.

Paši skaitļi – 11.11.11. – neesot ne labi, ne slikti. Numerologu skatījumā pilns datums būtu rakstāms šādi: 11.11.2011. un nedrīkstētu “pievērt acis” uz būtisko un summāro divnieku – pāru, attiecību un pretpolu skaitli. Skaitļa “11” pozitīvās īpašības ir spēcīga intuīcija, jūtīgums, atklājumi, entuziasms, garīgums, starpnieka loma, bet negatīvās – nepraktiskums, sevis pazudināšana, nelīdzsvarotība, emocionalitāte, neizlēmība. Šim skaitlim piemīt spēcīgas individuālistiskās vibrācijas ar kulturāli garīgu ievirzi, kas labvēlīgas tikai īpaši nobriedušām un spēcīgām personībām.

Attiecībās arvien no jauna jāsāk viss no gala, un bieži vien attiecībās viss jāsāk “no nulles”.