14.06.2013 10:03

Dvēseļu dārzā pieminēs nedzīvi dzimušos un drīz pēc dzemdībām mirušos bērnus

Autors  Apriņķis.lv
Novērtēt šo ziņu
(0 balsojumi)

Šodien plkst. 16 Rīgas Svētā Alberta baznīcas dārzā ierīkotajā Dvēseļu dārzā notiks piemiņas brīdis, kas veltīts nedzīvi dzimušajiem vai drīz pēc dzemdībām mirušajiem bērniem.

Šī tradīcija aizsākās 2007. gadā, kad Paula Stradiņa Klīniskās universitātes slimnīcas kapelāni kopā ar saviem atbalstītājiem izveidoja unikālo piemiņas vietu Rīgas Svētā Alberta baznīcas dārzā, aģentūru LETA informēja pasākuma organizatori. Tur Mazā eņģelīša pakājē tiek apbedīti pelni un vecākiem ir iespēja pieminēt savus bērniņus un rast mierinājumu.

Vecāki, kuri ir zaudējuši bērniņu, viņu piederīgie un draugi tiek aicināti uz svētbrīdi Dvēseļu dārzā Rīgā, Liepājas ielā 38.

Pasākumu organizē Paula Stradiņa Klīniskās universitātes slimnīcas Garīgās aprūpes dienests sadarbībā ar Rīgas Lutera draudzi un Bērnu klīniskās universitātes slimnīcas Vecāku māju.

Kā ziņots, Latvijā joprojām ir viens no augstākajiem perinatālās mirstības rādītājiem Eiropas Savienībā. Ik gadu Latvijā aptuveni 50 bērnu nesagaida savu septīto dzīves dienu. Kā skaidro speciālisti, galvenie nāves cēloņi ir saistīti ar dzīvesveidu, neuzmanīgu attieksmi pret grūtniecību, piemēram, novēlotu stāšanos uzskaitē, kā arī dzemdību traumām un zināšanu trūkumu par bērna kopšanu un traumu profilaksi.