19.02.2012 17:30

Nākamnedēļ nepastāvīgs laiks

Autors  apriņķis.lv
Novērtēt šo ziņu
(0 balsojumi)
Tuvākajās dienās sniegs mīsies ar atkusni un vējainu laiku. Nedaudz puteņos. Tuvākajās dienās sniegs mīsies ar atkusni un vējainu laiku. Nedaudz puteņos. Daina Šulca

Dienās gaisa temperatūra pakāpsies virs nulles, liecina jaunākās Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centra prognozes.

Latvijā pieturēsies nepastāvīgi laika apstākļi: bieži no rietumiem šķērsos mākoņu un nokrišņu zonas, kas atnesīs gan siltākas, gan arī mitrākas gaisa masas. Naktī galvenokārt gaidāms neliels līdz mērens sniegs, slapjš sniegs, bet dienas laikā slapjš sniegs, jūras piekrastē arī lietus.

Bieži pūtīs brāzmaini rietumu puses vēji, kas atsevišķās dienās jūras piekrastē sasniegs vētras spēku.

Gaisa temperatūra nakts stundās nedēļas sākumā gaidāma mīnus 1, mīnus 6 grādu robežās, jūras piekrastē ap nulle grādiem, bet Latvijas austrumu rajonos, debesīm skaidrojoties, gaisa temperatūra pazemināsies līdz mīnus 7, mīnus 9 grādiem. Savukārt nedēļas otrajā pusē temperatūra visā teritorijā jau svārstīsies ap nulle grādiem. Dienā gaisa temperatūra pakāpeniski paaugstināsies un nedēļas vidū jau teritorijas lielākajā daļā tā sasniegs 0, plus 4 grādus.

Nedēļas izskaņā gaisa temperatūra kopumā atkal nedaudz pazemināsies.

Naktī uz pirmdienu gaidāms lielākoties mākoņains laiks. Pa laikam nokrišņi - sniegs, slapjš sniegs, rietumos arī lietus. Austrumos neliels putenis. Ceļi būs slideni.