19.02.2012 18:23

Baložos Metenī sadejos un cienās ar pankūkām

Autors 
Novērtēt šo ziņu
(0 balsojumi)

Pilsētas kultūras namā 25. februārī pulcēsies visu paaudžu deju kolektīvi no Jelgavas, Krimūnām, Vītiņiem un Baložiem.

Baložu kultūras namā vietējie deju kolektīvi un viņu draugi no Zemgales izdejos drīzās skates programmu un starp uzstāšanās reizēm atgādinās, ka Meteņi ir izēšanās svētki. «Uz Meteņu koncertu pagājušajā gadā dejotāji brauca, sacepuši pankūkas, ar kurām starpbrīdī cienāja apmeklētājus. Tā kā atsaucība bija liela, domājam to atkārtot arī šogad,» stāsta Baložu deju kolektīvu vadītāja Regīna Grebežniece.

Katrs pankūku cepējs, protams, domā arī par aizdaru. To skaitā ir gan medus, gan visdažādākie ievārījumi. Pašai R. Grebežniecei, piemēram, padomā ir, vecu žurnālu pārlapojot, atklāta rozmarīna un plūmju « superievārījuma» recepte.

Koncertā būs pārstāvētas visas dejotāju paaudzes. Baložu kolektīvu skaitā būs gan senjori («Ābeļzieds»), gan bērni (« Ābolīši»), gan vidējā paaudze («Baloži»). Danci griezīs viesi no Jelgavas un Dobeles puses: «Jaunība», «Rotaļa», «Robežnieki», «Akači».

Koncerta rīkošanas papildu iemesls ir iespēja publikas priekšā izdejot drīzās skates programmu. «Lai visi varētu izdejoties cik sirds kāro, apsveram iespēju ansambļiem atvēlēt ne tikai skatuvi, bet arī zāles vidu, skatītāju krēslus izvietojot gar sienām,» atklāj R. Grebežniece, prognozējot: tāpat kā pērn, arī šogad nav paredzams, ka sarīkojumam būtu jāsūdzas par mazu apmeklētību.

Koncerts «Metenītis, šurp nākdams, cepa kaudzi pankūciņu» Baložu Pilsētas kultūras namā 25. februārī sāksies pulksten 18.