05.12.2012 21:59

Pirmo reizi apbalvoti Latvijas labākie policisti

Autors  Elīna Kondrāte
Novērtēt šo ziņu
(0 balsojumi)
“Mierīgi manā darbā nav bijis nekad. Ja ir mana maiņa, katru reizi notiek kas īpašs, pat lidmašīnas krīt,” stāsta Pēteris Pauliņš un atzīst, ka darbs ir ļoti atbildīgs un nebūt vienkāršs. “Mierīgi manā darbā nav bijis nekad. Ja ir mana maiņa, katru reizi notiek kas īpašs, pat lidmašīnas krīt,” stāsta Pēteris Pauliņš un atzīst, ka darbs ir ļoti atbildīgs un nebūt vienkāršs. Krišjānis Grantiņš

Par atbildīgu darbu un vienmēr laipna padoma sniegšanu kolēģiem nominācijā "Mentors" balvu saņēma Valsts policijas Rīgas reģiona Operatīvā centra darbinieks Pēteris Pauliņš.

Svinīgā balvu pasniegšanas ceremonija 5. decembrī notika Valsts policijas 94. gadadienas svinību – Policijas dienas ietvaros. Piecām nominācijām kopumā bija pieteikti 80 kandidāti. Kolēģu priekšlikumus izvērtēja īpaša komisija.

P. Pauliņš, kuru kolēģi raksturoja kā izpalīdzīgu cilvēku ar ļoti pozitīvu skatījumu uz dzīvi, policijā strādā jau 22 gadus. Saņemto atzinību "Mentors – kvalitatīvu zināšanu nodošana un padomu sniegšana, kā rīkoties noteiktās situācijās, un kolēģu konsultēšana par noteiktu tēmu loku", P. Pauliņš vērtē kā lielu pagodinājumu: "Jūtu gandarījumu par padarīto." Policista ikdienas pienākumos ietilpst operatīvais darbs ne vien galvaspilsētā, bet arī visā Pierīgā un pat tālāk. "No Augšlīgatnes līdz Saulkrastiem un no Jaunķemeriem līdz Dalbei," darba lauku raksturo P. Pauliņš. Viņa pārziņā ir koordinēt un nosūtīt uz negadījumu vietām policijas ekipāžas, kā arī gādāt, lai tiktu ierobežota satiksme, piesaistīt glābšanas dienestus, izmeklētājus.

"Kad pie Salaspils notika smagā avārija, kurā cieta Ukrainas sportisti, vajadzēja uz turieni steidzami sūtīt Salaspils domes pārstāvjus, vēstniecības darbiniekus, bija jābloķē šoseja. Viss sākums ir atkarīgs no manis – cik operatīvi savilkšu kopā visus dienestus, izmeklētājus." Visbiežāk ceļu satiksmes avārijas Pierīgā notiekot tieši uz Baltezera–Saulkalnes šosejas. "Tas ir lielākais tranzīta ceļš. Tur bieži saduras pat piecas vai sešas automašīnas, notiek kravas mašīnu sadursmes. Man jāsarunā glābēji, jāpaskaidro situācija." Tomēr P. Pauliņš nesūkstās un atzīst, ka darbs viņam patīk. Kolēģi no Murjāņiem vīrieti raksturo kā cilvēku ar labu humora izjūtu. "Bez humora dzīvot ir apnicīgi. Rutīnā cilvēki nogurst, dusmojas. Citreiz pajokojam, un cilvēki kļūst priecīgāki."

Piecu labāko pulkā bija arī sportiskā Liepājas policiste Irīna Štūla, kas saņēma balvu "Tēla spodrinātājs", rakstnieks, gleznotājs un izcils Rīgas Latgales reģiona iecirkņa vadītājs Vladimirs Stoļarovs ieguva titulu nominācijā "Sirdsdarbs", apbalvojumu "Veiksmes stāsts" ieguva Ilze Bērziņa-Ruķere, savukārt "Misija sabiedrībai" nominācijā galveno balvu ieguva Bērzpils pagasta policists Pēteris Bernis.