29.11.2012 20:32

Siguldietis informātikas olimpiādē pārspēj daudzu valstu "gudrās galvas"

Autors  Ilze Ratniece
Novērtēt šo ziņu
(0 balsojumi)
Siguldietim Ojāram Vilmāram Ratniekam (18) šis bija nākamais veiksmīgais starts informātikas un programmēšanas olimpiādēs pēc septembra nogalē izcīnītās bronzas medaļas Vispasaules informātikas olimpiādē, kas notika Itālijā. Siguldietim Ojāram Vilmāram Ratniekam (18) šis bija nākamais veiksmīgais starts informātikas un programmēšanas olimpiādēs pēc septembra nogalē izcīnītās bronzas medaļas Vispasaules informātikas olimpiādē, kas notika Itālijā. Ilze Ratniece

Viskrievijas Skolēnu komandu informātikas un programmēšanas olimpiādes finālsacensībās piedalījās trīs Latvijas skolēni, kuru vidū bija arī siguldietis Ojārs Vilmārs Ratnieks (18).

Uzrādot labu sniegumu tiešsaistes sacensībās, divas komandas no Latvijas izcīnīja tiesības piedalīties finālā, kurā sasniedza teicamus rezultātus. Komanda "Progmeistars + Sigulda", kurā startēja rīdzinieki Vladislavs Kļevickis, Aleksejs Zajakins un siguldietis Ojārs Vilmārs Ratnieks, izcīnīja I pakāpes diplomu, komanda "Progmeistars – LAN" – Luka Ivanovskis, Nikita Larka, Aleksejs Popovs – izcīnīja III pakāpes diplomu. Komandu vadītājs sacensībās bija SIA "Progmeistars" vadošais pasniedzējs Sergejs Meļņiks.

Ojāra Vilmāra Ratnieka pārstāvētā komanda Sanktpēterburgā starp 178 finālsacensību komandām sacensību laikā 23.–25. novembrī izcīnīja 15. vietu, kas ir teicams sasniegums, ņemot vērā, ka šajā olimpiādē piedalās tiešām labākās skolēnu komandas no Krievijas, Ukrainas, Baltkrievijas, Gruzijas, Kazahstānas, Uzbekistānas, Tadžikistānas – atlases kārtām cauri tiek tikai stiprākie. Tikai divām komandām olimpiādē izdevās atrisināt 9 no dotajiem 11 uzdevumiem, toties 3.–18. vietu sadalīja komandas ar 8 pareiziem risinājumiem. Tā kā augstāku vietu ieņem komanda, kura ātrāk iesūta pareizo risinājumu, tad šis rādītājs diemžēl Latvijas komandu ierindoja salīdzinoši "tikai" 15. vietā. Visām komandām, kuras atrisināja vismaz astoņus uzdevumus, tika pasniegti I pakāpes diplomi.

Pašlaik Latvijā jau sācis griezties nākamā gada informātikas olimpiāžu ritenis. Jau notikusi Latvijas olimpiādes I kārta – sacensības skolu ietvaros. 12. decembrī notiks II kārta, kurā I kārtas labākie starpnovadu sacensībās cīnīsies par ceļazīmi uz Latvijas olimpiādes III kārtu – finālu. Labākie Latvijas jaunie programmētāji piedalīsies Baltijas 19. Informātikas olimpiādē, kas no 9. līdz 13. aprīlim notiks Rostokā (Vācijā). Šo sacensību rezultāti noskaidros tos četrus jauniešus, kas vasaras vidū dosies uz Austrāliju, lai pārstāvētu Latviju Vispasaules 25. informātikas olimpiādē.