27.11.2012 14:45

Sākusies ziedojumu vākšana O. Vācieša piemineklim Carnikavā

Autors  Apriņķis.lv
Novērtēt šo ziņu
(0 balsojumi)
Sākusies ziedojumu vākšana O. Vācieša piemineklim Carnikavā publicitātes

Nākamgad tiks atzīmēta dzejnieka Ojāra Vācieša 80. dzimšanas diena un 30. gadskārta, kopš dzejnieks aizgājis mūžībā un guldīts Carnikavas novada kapsētā.

Nu tur atdusas arī viņa dzīvesbiedre, dzejniece un atdzejotāja Ludmila Azarova. Diemžēl joprojām dzejnieka atdusas vieta nav pienācīgi sakopta. Sadarbībā ar O. Vācieša memoriālo muzeju un O. Vācieša biedrību Carnikavas novada dome iecerējusi izveidot dzejnieka un viņa dzīvesbiedres piemiņas vietu, tā izrādot cieņu O. Vācieša nozīmīgajam veikumam latviešu kultūrā, vienlaikus radot estētiski sakārtotu vides ainavu ar kultūrvēsturisku nozīmi.

Ir sākta ziedojumu akcija, lai vāktu līdzekļus šīs ieceres realizācijai, informē Carnikavas novada domes preses sekretāre Sandra Baltruka. Jau 1984. gadā tika rīkots konkurss par O. Vācieša kapavietas sakārtošanu Carnikavas kapos, bet valstiskās iekārtas pārmaiņu un finansiālu grūtību dēļ darbs nav realizēts. Pašlaik arhitekti Inguna Rībena un Vilnis Zābers, kā arī tēlnieks Gļebs Panteļejevs veic priekšdarbus, lai realizētu pirms 30 gadiem notikušā pieminekļa projektu konkursa uzvarētājas I. Rībenas ieceri. Projekta izmaksas precīzi noteikt vēl nav iespējams, tomēr tās prognozētas vairāku desmitu tūkstošu latu apmērā.

Ikviens ir aicināts iesaistīties un ziedot O. Vācieša pieminekļa izveidei. Vairāk informācijas par ziedojumu akciju var iegūt šeit.

Ziedojumu tālrunis – 90006680 (maksa par zvanu – 1 lats)

Ziedojumu konts Ojāra Vācieša pieminekļa izveidei:
AS "Swedbank"
Carnikavas novada pašvaldība
Reģ. Nr. 90000028989
Konta Nr. LV08 HABA 0551 0343 15951