16.11.2012 20:33

Skujenieks: "Visos laikos visās situācijās esmu strādājis Latvijai"

Autors  Elīna Kondrāte
Novērtēt šo ziņu
(0 balsojumi)
“Tāds ir mans liktenis un mans darbs – latviešu valodā Latvijā. Tā tas ir bijis arī tad, kad Latvija pārdzīvoja pavisam citādus laikus. Visos laikos, visās situācijās esmu strādājis Latvijai,” atzīst leģendārais salaspilietis K. Skujenieks. “Tāds ir mans liktenis un mans darbs – latviešu valodā Latvijā. Tā tas ir bijis arī tad, kad Latvija pārdzīvoja pavisam citādus laikus. Visos laikos, visās situācijās esmu strādājis Latvijai,” atzīst leģendārais salaspilietis K. Skujenieks. Krišjānis Grantiņš

Ministru kabineta (MK) apbalvojumu svētku priekšvakarā saņēma dzejnieks salaspilietis Knuts Skujenieks un Siguldas bobsleja un kamaniņu trases direktors Dainis Dukurs.

Piektdien Latvijas Mākslas akadēmijā svinīgā ceremonijā jau 17. reizi tika pasniegtas MK balvas. Par šī gada laureātiem atzīti režisors Rolands Kalniņš, dzejniece Anda Līce, fizikas zinātņu doktors Linards Skuja, kā arī dzejnieks un literatūrkritiķis salaspilietis Knuts Skujenieks un Latvijas Bobsleja un skeletona federācijas valdes loceklis, skeletona treneris siguldietis Dainis Dukurs. "Paldies! Lai šī balva jums kalpo ne tikai kā atzinība par paveikto, bet dod stimulu jauniem sasniegumiem," uzrunājot laureātus, vēlēja Ministru prezidents Valdis Dombrovskis.

"Sajūta, saņemot apbalvojumu dienās pirms valsts svētkiem, ir īpaša. Šī būs liela motivācija turpmāk strādāt tikpat mērķtiecīgi un pat vēl mērķtiecīgāk," portālam "Apriņkis.lv" atzina D. Dukurs un atklāja, ka tieši mērķtiecība ir viens no stūrakmeņiem, lai gūtu panākumus. "Laiku lieki netērēju. Ja es daru, tad daru ar simtprocentīgu atdevi. Tikai tad ir rezultāti. Ja dara pa roku galam, nekas nevar sanākt," pārliecināts siguldietis, izcilo skeletonistu Martina un Tomasa tēvs. "Esmu dzīvē sapratis, ka ir jābūt motivācijai. Ja ir cilvēki, ar kuriem kopā doties uz šo mērķi, tad viss ir sasniedzams."

K. Skujenieks, ar kuru svinīgajā ceremonijā līdzās bija arī mazdēli Emīls (7) un Hugo (9), pauda, ka, saņemot augsto atzinību, jūt lielu gandarījumu par visu nodzīvoto un visu padarīto. Par ļoti svarīgu dzīves posmu dzejnieks uzskata laiku, kad dzīvojis un strādājis "aiz dzeloņdrātīm". "Strādāju ļoti intensīvi, un tolaik dzīve parādīja, kāds ceļš man jāiet, un to arī esmu darījis." Tikpat nozīmīgs dzejniekam bijis laiks, kad atgriezies Latvijā, kā arī 70. gados strādājot pie savas pirmās grāmatas "Lirika un balsis". "Ceļš uz to nebija viegls. Gaidīju viņu deviņus gadus un nepieļāvu nekādus kompromisus. Kaut "apcirptu", dabūju to, ko velējos." Savukārt Latvijai un viņas vadītājiem dzejnieks vēl stabilitāti un labklājību. "Tas nav viegli, bet domāju un ceru, ka tas piepildīsies. Esmu optimists."

MK balva ir augstākais valdības apbalvojums par izcilu veikumu Latvijas attīstībā, saimnieciskajā un sabiedriskajā dzīvē, ko piešķir reizi gadā pieciem savas jomas spožākajiem talantiem un darbiniekiem. Balvas laureāti saņem naudas summu 5000 latu apmērā, kā arī nozīmīti un Goda diplomu.

abIMG 0041"Ir liela laime darīt to, kas patīk, un strādāt jomā, kas ir tuva un saprotama," teic D. Dukurs un atzīst, ka šī ir liela atzinība gan pašam, gan kolēģiem no Siguldas bobsleja un kamaniņu trases, kā arī skeletona komandas.