03.05.2018 18:22

Valsts prezidents Rīgas pilī pasniedz augstākos valsts apbalvojumus

Autors  Apriņķis.lv
Novērtēt šo ziņu
(0 balsojumi)
Valsts prezidents Rīgas pilī pasniedz augstākos valsts apbalvojumus LETA

Valsts prezidents Raimonds Vējonis ceturtdien svinīgā ceremonijā Rīgas pilī pasniedza valsts augstākos apbalvojumus. Ar Triju Zvaigžņu ordeni apbalvotas 29 personas, ar Viestura ordeni un ordeņa goda zīmi – 14, savukārt ar Atzinības krustu – 38 personas. Apbalvoto vidū ir arī vairāki ar Pierīgas novadiem saistītie cilvēki.

Par nopelniem kultūrā un izcilu, daudzpusīgu radošo ieguldījumu Latvijas mūzikā ar Triju Zvaigžņu ordeņa IV šķiru tika apbalvots un par ordeņa virsnieku iecelts Garkalnes novada iedzīvotājs komponists Mārtiņš Brauns.

Par ilggadējo mērķtiecīgo ieguldījumu un panākumiem bagāto darbību pašvaldības darbā un Latvijas valsts izaugsmē ar Atzinības krusta III šķiru apbalvots un iecelts par ordeņa komandieri ilggadējais Mālpils novada pašvaldības darbinieks un domes priekšsēdētājs Aleksandrs Lielmežs.

Savukārt par nozīmīgo ieguldījumu mūsdienīgas oranžēriju sistēmas izveidē un attīstībā, ilggadējā telpaugu kolekcijas veidošanā, zinātniskā izpētē un popularizēšanā Latvijā ar Atzinības krusta IV šķiru apbalvota un par ordeņa virsnieku iecelta ilggadējā Nacionālā botāniskā dārza Salaspilī Oranžērijas nodaļas vadītāja Zane Purne.

Valsts prezidents pateicās klātesošajiem par izcilo Tēvzemes mīlestību, ieguldīto ilggadējo pašaizliedzīgo darbu un pūlēm Latvijas valsts labā.

"Latvijas spēks un stiprums sakņojas mūsos pašos, tās cilvēkos. Latvija esam mēs," uzsvēra Raimonds Vējonis. "Latvijas valsts apbalvojumi – Triju Zvaigžņu ordenis, Viestura ordenis un Atzinības krusts -, ir viena no mūsu Latvijas vēstures lappusēm. Šie apbalvojumi no to dibināšanas brīža līdz šodienai stāsta par cilvēkiem, kuru vārdus un darbus Latvijas valsts labā atceramies un cildinām, un kuru vārdi, piešķirot valsts apbalvojumu, tiek ierakstīti valsts vēsturē."