01.10.2017 08:36

Ainārs Eidons: Būt skolotājam ir misija un aicinājums

Autors  Agita Klapare
Novērtēt šo ziņu
(1 balsojums)
Rīgas 1. speciālās internātpamatskolas – attīstības centra audzēkņiem ļoti patīk spēlēt basketbolu un sportot sava trenera – informātikas un sporta skolotāja Aināra Eidona (centrā) vadībā. Rīgas 1. speciālās internātpamatskolas – attīstības centra audzēkņiem ļoti patīk spēlēt basketbolu un sportot sava trenera – informātikas un sporta skolotāja Aināra Eidona (centrā) vadībā. no privātā arhīva

Ainārs Eidons ir skolotājs Rīgas 1. speciālajā internātpamatskolā–attīstības centrā. Tā ir mācību iestāde, kurā mācās bērni ar garīgās attīstības traucējumiem. Ainārs ir klases audzinātājs 2. arodklasei, kur vada fizisko aktivitāšu nodarbības un pasniedz informātiku.

Kļūt par skolotāju neesot bijis Aināra bērnības sapnis, taču dzīvē viss notiek tā, kā tam ir jānotiek, un šodien Ainārs saka: "Te, skolā, es jūtu, ka šī ir mana īstā vieta. Būt skolotājam ir misija un aicinājums."

Jautāts, ko nozīmē būt labam skolotājam, Ainārs saka: "Manuprāt, labs skolotājs ir taisnīgs, spēj ieinteresēt un atrod pieeju ikvienam skolēnam, mīl tos pa īstam, kā arī pilnveido sevi profesionālajā jomā."

Ikdienā strādājot ar bērniem, ir vajadzīga milzīga enerģija un pacietība. "Grūtākais ir darbu nenest mājās," saka Ainārs, "jo darba dienas beigās nav viegli domas uzreiz pārslēgt. Arī skolotājs ir cilvēks, un arī viņa enerģijas rezerves nav neizsmeļamas."

Ainārs savus spēkus atjauno mājās, ģimenē, uzspēlējot ģitāru un dziedot, kā arī fiziskās aktivitātēs – sportojot. Ainārs dzied diriģentes Agitas Ikaunieces vadītajā "Jasmīnas korī", kur valda ļoti draudzīga un gaiša atmosfēra. Dziedāšana spēj sakārtot, atjaunot enerģiju un pozitīvi uzlādē.

"Ir vajadzīgs laiks un liela pacietība, lai iegūtu progresu mācību procesā," par darbu skolā stāsta Ainārs. "Darbā novēroju skolēnu izaugsmi un attīstību, un tas man rada gandarījumu un prieku strādāt."

Ainārs teic, ka arī skolotājs no skolēniem var daudz mācīties: "Šie bērni iemāca nebaidīties būt tādam, kāds esi. Būt patiesam. Prieku un gandarījumu sagādā tas, ka skolēni iemācās ko jaunu un pielieto to turpmākajā dzīvē. Viņi maina mūsu vērtības un skatījumu uz pasauli."

Aināru var patiesi apbrīnot, jo viņš ir ne tikai labs skolotājs – viņš paspēj būt arī labs tētis ģimenē, labs tenors "Jasmīnas korī" un vēl atrast laiku un enerģiju uzvilkt sarkano klauna degunu un iesaistīties labdarības projektā "Dr. Klauns", lai dotos pie mazajiem pacientiem un ienestu prieku slimnīcā.

Ir svarīgi ikvienu darbu darīt no sirds – tad arī viss izdodas un ir liels gandarījums par paveikto.