03.04.2017 14:08

Pasniegtas balvas Ikšķiles labākajiem sportistiem un viņu atbalstītājiem

Autors  Apriņķis.lv
Novērtēt šo ziņu
(0 balsojumi)
Pasniegtas balvas Ikšķiles labākajiem sportistiem un viņu atbalstītājiem Ikšķiles novada pašvaldība

1. aprīlī atjaunotajā Tīnūžu tautas namā notika tradicionālais pasākums "Ikšķiles novada sporta laureāts 2016", kurā tika godinātas personas par panākumiem sportā vai sporta nozares attīstībā. Pasākumā piedalījās Ikšķiles novadā reģistrētās sporta komandas, biedrības un individuālie sportisti un viņu atbalstītāji.

Apkopojot konkursa "Ikšķiles novada sporta laureāts 2016" rezultātus, Ikšķiles novada pašvaldība pasniedza balvas septiņās nominācijās. Biedrība "Briedis bedrē brikšķināja" tika atzīta par uzvarētāju nominācijā "Gada sporta organizācija". Apbalvojums piešķirts par Ikšķiles novada vārda popularizēšanu, par bērnu un jauniešu iesaistīšanu sportā un aktīvu līdzdarbību Ikšķiles novada sporta dzīvē. Biedrība organizē tādas riteņbraukšanas sacensības kā "Gruzis Acī", 24 stundu MTB sacensības un citus pasākumus, norāda pašvaldībā.

Nomināciju "Gada sporta atbalstītājs" saņēma tūrisma pakalpojumu sniedzējs SIA "Impro ceļojumi", savukārt tituls "Gada sporta komanda" tika piešķirts Inārai Strazdiņai un Jurim Strazdiņam – divkārtējiem Latvijas čempioniem standartdejās S3 klasē. Apbalvojums piešķirts par īpašiem un augstiem sasniegumiem sportā un Ikšķiles novada vārda popularizēšanu.

Balvu "Gada sportiste" saņēma Anete Šteinberga, kura pērn tika atzīta par gada labāko Latvijas basketbolisti. Balvu "Gada sportists" saņēma Andris Alksnis – 2016. gada Veterānu vieglatlētikas pasaules čempions soļošanā. Apbalvojums piešķirts par īpašiem un augstiem sasniegumiem sportā un Ikšķiles novada vārda popularizēšanu, vēsta pašvaldībā.

Nominācijā "Gada treneris" balvu saņēma Kārlis Smilktens, projekta "Veloskola.com" vadītājs un riteņbraukšanas treneris, bet balvu "Mūža ieguldījums sportā" saņēma Aivars Remesis – starptautiskais meistars 64 lauciņu dambretē un jauno dambretistu treneris. Apbalvojums piešķirts par augstu profesionālo meistarību un ieguldījumu Ikšķiles novada sporta attīstībā.

Nominētajiem sportistiem, kuri nesaņēma galveno balvu, tika pasniegti Atzinības raksti: Ingai Zālītei, Zanei Muceniecei, Lailai Lapiņai, Jānim Valpuski "Par labiem sasniegumiem sportā un Ikšķiles novada vārda popularizēšanu", bet Andrejam Prohorenko un Andrejam Rubīnam "Par ieguldīto darbu un to audzēkņu ievērojamiem sasniegumiem sportā", informē pašvaldībā.


Par izciliem sasniegumiem "Latvijas IV vasaras olimpiāde 2016" Valmierā Pateicības saņēma Laila Lapiņa, Lolita Kaufmane, Lāsma Ozola un Harijs Bariss. Par aktīvu līdzdarbošanos Ikšķiles novada pašvaldības organizētajos pasākumos un aktīva dzīvesveida popularizēšanu novadā Pateicību saņēma: biedrība "Ikšķiles velo", pašvaldības komanda "Izturība", pašvaldības sieviešu volejbola komanda "Ikšķile", biedrība "Daiļslidošanas klubs "Slidotprieks"" un Agris Grīnbergs, norāda pašvaldībā.

Par ieguldījumu, ilggadēju un aktīvu darbību bērnu un jauniešu sportā no 5 līdz 18 gadu vecumam, īstenojot licencētas interešu izglītības programmas, Pateicību saņēma: biedrība "Ikšķiles bērnu un jaunatnes tenisa skola", daiļslidošanas klubs "Slidotprieks", biedrība "Igora Miglinieka sporta skola", biedrība "Bērnu un skolēnu sporta centrs "Ikšķile"", biedrība "Salaspils karatē klubs", SIA "Gimnasium" un biedrība "KS Sporta klubs".

Par sadarbību sporta pasākumu organizēšanā, iesaistot jauniešus, Pateicību saņēma "Ghetto Games" komanda, par atbalstu sporta aktivitāšu organizēšanā – SIA "Veloski", par aktīvu darbu Ikšķiles novada sporta dzīves attīstībā – Ivars Šmalcs un Elīna Vārtiņa, bet par pasākuma "Sporta laureāts" apbalvošanas ceremonijas aizsākšanu un aktīvu darbu Ikšķiles novada sporta dzīvē Pateicību saņēma Sanita Tauriņa. Tāpat Pateicības saņēma arī Ikšķiles novada pašvaldības darbinieki "Viens par visiem, visi par par vienu", informē pašvaldībā.