15.03.2017 20:31

10 ekspresjautājumi Zanei Daudziņai

Autors  "Kodols"
Novērtēt šo ziņu
(0 balsojumi)
10 ekspresjautājumi Zanei Daudziņai Tatjana Vlasova un publicitātes

Aktrisei Zanei Daudziņai kopā ar izrāžu apvienību "Panna" šī ir darbīga sezona – jāiejūtas vairāku, pavisam atšķirīgu sieviešu lomās. 17. martā Ādažos, 21. martā Rojā, 8. aprīlī kultūras pilī "Ziemeļblāzma", 20. aprīlī Mālpilī un 25. aprīlī Līvānos viņa būs lauku sētas darbone Grieta komēdijā "Saimnieks meklē saimnieci".

23. martā un 21. aprīlī Rīgā un 7. aprīlī Baložos viņa būs Zane izrādē "Tāda es esmu", bet 30. martā Rīgā, 1. aprīlī Alsungā un 5. aprīlī Gulbenē – Biruta izrādē "Bruņota un bīstama".

1. Kas ir ekstrēmākais, ko dzīvē esat darījusi?

Jaunībā, bet jo īpaši bērnībā, pārdrošu soļu bijis daudz. Salīdzinoši nesen Latvijas Kultūras akadēmijas aktieru kursa iestājeksāmenu laikā, kad jauniešiem bija jārāda cirka priekšnesumi, Armands Ikalis, kurš, kā vēlāk izrādījās, izcili prot trikus ar BMX velosipēdu, tobrīd vēl būdams iestājeksāmenu komisijai pilnīgi nepazīstams, paaicināja mani uz skatuves un demonstrēja veiklību, lēkādams ar velosipēdu man pāri sejai. Vēl tagad nesaprotu, kā kaut ko tādu pieļāvu. Viņam acīmredzot bija ļoti drošas un sirsnīgas acis.

2. Viens no aizkustinošākajiem brīžiem dzīvē...

Kad dēli, vēl būdami maziņi, pavadot mani – neizgulējušos un nogurušu – uz darbu, kāpņu telpā kliedza man pakaļ: "Mammīt, tu esi skaista!"

3. Kas jūs iedvesmo darbam?

Pedagoģiskajā darbā mani ļoti iedvesmo audzēkņu panākumi, viņu izaugsme un uzticības pilnā attieksme pret mūsu kopīgajiem pūliņiem. Spēlējot komēdijas, skatītāju smiekli dod vislielāko enerģijas vilni.

4. Kādi ir jūsu veselīgie ieradumi?

Vismaz septiņas stundas ilgs miegs, regulāras peldes vasarā un paradums katru rītu ar ledus gabaliņiem norīvēt seju.

5. Kādi ir jūsu kaitīgie ieradumi?

Stresu mēdzu remdēt ar košļājamo gumiju. Nekas labs tas nav, zinot, ka tajā satilpināta teju visa Mendeļejeva tabula. Otra atkarība ir šļūkāšana pa feisbuka laika joslu. Šāda nodarbe sadrumstalo uztveri, izkaisa apziņu un nozog daudz laika.

6. Kultūras baudījums, kas pēdējā laikā atstājis spilgtāko iespaidu...

Nesen beidzot izdevās noskatīties "Kāds pārlaidās pār dzeguzes ligzdu" Dailes teātrī. Lielisks aktierdarbs un skaidrs režisora vēstījums.

7. Grāmata, ko ieteiktu izlasīt citiem.

Ikvienam kultūras cilvēkam ieteiktu izlasīt Alvja Hermaņa "Dienasgrāmatu". Viegls, rosinošs un vērtīgs literārais baudījums.

8. Kādu mūziku klausāties? 

Arvien biežāk izvēlos klasisko mūziku. Braucot pie stūres, bieži ieslēdzu Latvijas Radio 3. Ar baudu izvēlos Oresta Silabrieža veidoto pārraidi "Orfeja auss". Izcila mūzika kombinācijā ar aizraujošu diskusiju un analītiskiem vērtējumiem. Lieliski!

9. Iecienīta vieta, kur pusdienot.

Rīgā man ir divas iemīļotas vietas: "Osiriss" un "Fazenda". Tomēr visgaršīgāk un omulīgāk, protams, ir mājās.

10. Vieta, ko noteikti iesakāt apmeklēt.

No sirds iesaku apmeklēt kinoteātri "Splendid Palace". Ikdienā tur skatāms visaugstākās raudzes kino, bet dažkārt, piemēram, 30. martā, kinoteātra "Cafe Film Noir" zālē varēs skatīt izrāžu apvienības "Panna" producēto izrādi "Bruņota un bīstama", kuru tieši tajā vakarā spēlēšu jau 50. reizi. C vitamīna deva kopā ar smiekliem garantēta.