05.12.2016 13:04

Novērtēti "Cerību spārni" un Ikšķiles novada pašvaldība

Autors  Apriņķis.lv
Novērtēt šo ziņu
(0 balsojumi)
Novērtēti "Cerību spārni" un Ikšķiles novada pašvaldība facebook.com

Siguldas biedrība "Cerību spārni" izpelnījusies atzinību tiesībsarga un invalīdu un viņu draugu apvienības "Apeirons" organizētajā konkursā "Gada balva personu ar invaliditāti atbalstam". Savukārt Ikšķiles novada pašvaldība sveikta ceremonijā "Gada brīvprātīgais 2016".

"Cerību spārni" Gada balvas personu ar invaliditāti atbalstam pasniegšanas ceremonijā saņēma atzinības trijās nominācijās, tajā skaitā tiesībsarga galveno balvu nominācijā "Bērnu ar invaliditāti aizstāvis" par izciliem sasniegumiem, aizstāvot bērnu ar invaliditāti tiesības un intereses dažādās jomās, piemēram, sociālā iekļaušana, tiesības uz kultūru, izglītība.

Vēl siguldieši saņēma Labklājības ministrijas atzinības rakstu "Par pašaizliedzību un ieguldījumu, veicinot cilvēku ar īpašām vajadzībām un viņu ģimeņu iekļaušanos sabiedrībā", kā arī tiesībsarga Atzinības rakstu nominācijā "Pakalpojumu nodrošinātājs", kas tiek piešķirta par aktivitātēm, kas skar nepieciešamo pakalpojumu nodrošināšanu personām ar invaliditāti, ievērojot pakalpojumu daudzveidību, pieejamību un pārklājumu.

Atzīmējot Starptautisko brīvprātīgo dienu, īpašā ceremonijā tika godināti un apbalvoti 2016. gada aktīvākie brīvprātīgie, kas veikuši ievērojamu darbu sabiedrības labā, kā arī brīvprātīgajiem draudzīgākās nevalstiskās organizācijas un pašvaldības no visas Latvijas. Par brīvprātīgajiem draudzīgāko pašvaldību atzīta Ikšķiles novada pašvaldība.

Brīvprātīgo godināšana tiek rīkota, lai popularizētu brīvprātīgā darba ideju, veicinātu Latvijas iedzīvotāju interesi par brīvprātīgo darbu un sekmētu dažāda vecuma cilvēku un organizāciju iesaistīšanos brīvprātīgā darba kustībā.