29.11.2016 14:27

Pirts muzejs Sējas novadā janvārī saņems kultūras zīmi "Latviskais mantojums"

Autors  Apriņķis.lv
Novērtēt šo ziņu
(0 balsojumi)
Pirts muzejs Sējas novadā janvārī saņems kultūras zīmi "Latviskais mantojums" www.pirtsmuzejs.lv

11. janvārī jau piekto reizi lauku tūrisma uzņēmējiem pasniegs kultūras zīmi "Latviskais mantojums". Šoreiz ikgadējā zīmes "Latviskais mantojums" komisijas sēdē, piedaloties kultūras un vēstures mantojuma ekspertiem, zīmi piešķīra 19 saimniecībām, arī Pirts muzejam Sējas novadā.

Muzejam Sējas novada "Birzēs" kultūras zīme piešķirta par pirts tradīciju izmantošanu, informēja Latvijas lauku tūrisma asociācijā "Lauku ceļotājs". Paredzams, ka 11. janvārī, klātesot kultūras mantojuma komisijas ekspertiem, atzinības zīmi Pirts muzeja pārstāvjiem pasniegs kultūras ministre Dace Melbārde un "Lauku ceļotāja" prezidente Asnāte Ziemele.

Kultūras zīme "Latviskais mantojums" izveidota pēc Latvijas lauku tūrisma asociācijas "Lauku ceļotājs" iniciatīvas un, sadarbībā ar Kultūras ministriju un Latvijas Pašvaldību savienību, kopš 2013. gada tiek piešķirta lauku tūrisma uzņēmējiem, kuri saglabā, iekļauj mūsdienu dzīvē un rāda apmeklētājiem latviskās kultūras un sadzīves tradicionālās vērtības.

Pēc šīs zīmes var pazīt vietas, kur saimnieki apmeklētājiem ir gatavi rādīt un stāstīt, cienāt ar latviskiem ēdieniem, mācīt amatus un prasmes, svinēt latviskos svētkus.

Kopumā zīmi saņēmušas nu jau 73 saimniecības Latvijā.