17.11.2016 13:21

Baldonietis Rihards Snikus saņēmis Ministru prezidenta Pateicības rakstu

Autors  Apriņķis.lv
Novērtēt šo ziņu
(0 balsojumi)
Baldonietis Rihards Snikus saņēmis Ministru prezidenta Pateicības rakstu Valsts kanceleja

Ceturtdien Ministru prezidents Māris Kučinskis tikās ar Latvijas paralimpiešiem, kuri šogad paralimpiskajās spēlēs Riodežaneiro sasniedza ļoti augstus rezultātus. Ministru prezidenta Pateicības rakstu par augstiem sasniegumiem saņēma arī baldonietis Rihards Snikus, kurš Rio ieņēma piekto vietu paralimpiskās iejādes sacensībās.

M. Kučinskis uzsvēra, ka lepojas ar paralimpiešu sasniegumiem: "Jūs smagi un mērķtiecīgi strādājat, lai sasniegtu iecerēto, nevis gaužaties par to, ka viss ir grūti, slikti un neviens nepalīdz. Daudziem Latvijā ir, ko mācīties no jums."

Sportisti un Paralimpiskās komitejas pārstāvji dalījās pieredzē par gatavošanos sacensībām, atklāja, ar kādām metodēm viņus mēģina ietekmēt sāncenši, kā arī pauda gatavību startēt arī nākamajās paralimpiskajās spēlēs. Tāpat pasākuma dalībnieki apsprieda ieceri izveidot paralimpisko centru Rīgā, un, kā vēsta Valsts kanceleja, Ministru prezidents pauda gatavību atbalstīt paralimpiešus šī projekta īstenošanā.

Jau ziņots, ka valdība atbalstīja prēmiju piešķiršanu vasaras olimpisko un paralimpisko spēļu laureātiem, šim mērķim atvēlot 1,051 miljonu eiro. Latvijas paralimpieši spēlēs Riodežaneiro izcīnīja divas zelta un divas bronzas medaļas, kā arī vienu piekto un vienu sesto vietu.