03.05.2016 23:35

FOTO: Cildināti Imanta Ziedoņa fonda "Viegli" apbalvojuma "Laiks Ziedonim" laureāti

Autors  BNS
Novērtēt šo ziņu
(0 balsojumi)
FOTO: Cildināti Imanta Ziedoņa fonda "Viegli" apbalvojuma "Laiks Ziedonim" laureāti Ieva Karlsberga un Elīna Sniedze

Dzintaru koncertzālē Jūrmalā cildināti Imanta Ziedoņa fonda "Viegli" apbalvojuma "Laiks Ziedonim" laureāti. Visi laureāti saņēma tēlnieces Olgas Šilovas darināto Imanta Ziedoņa statueti un naudas balvu 3000 eiro apmērā, ko nodrošina mecenāti Boriss un Ināra Teterevi.

Apbalvojuma laureāti ir Rūjienas mākslas skolas direktors Jānis Galzons, LLU profesors un LU vadošais pētnieks Egils Stalidzāns, Siguldas novada jaunrades centra mehatronikas pulciņa iedvesmotājs Andris Jenerts, ZS Ķelmēni īpašnieks Juris Paulovičs un Rīgas Valsts 1.ģimnāzijas latviešu valodas un literatūras skolotāja Daiga Zirnīte.


Kategorijā novadpētniecība balvu "Kedas" saņēmis Rūjienas mākslas skolas direktors Jānis Galzons, kategorijā zinātne balvu "Taureņu uzbrukums" saņēmis LLU profesors un LU Mikrobioloģijas un Biotehnoloģijas institūta vadošais pētnieks Egils Stalidzāns, kategorijā bērni un jaunieši balvu "Rabarbers" saņēmis Siguldas pilsētas vidusskolas skolnieks un Siguldas novada jaunrades centra mehatronikas pulciņa idejas autors Andris Jenerts, kategorijā tautsaimniecība balvu "Zemi es mācos" saņēmis zemnieku saimniecības Ķelmēni īpašnieks Juris Paulovičs, balvu par dzīvi literatūrā "Bize" saņēmusi Rīgas Valsts 1.ģimnāzijas latviešu valodas un literatūras skolotāja Daiga Zirnīte.

Imanta Ziedoņa fonds "Viegli" apbalvojumu "Laiks Ziedonim" iedibinājis 2014.gadā, lai iedvesmotu, novērtētu un cildinātu jaunradi, kā arī dzejniekam Imantam Ziedonim svarīgās vērtības – izcilību, degsmi, sūtību, stāju, veiksmi un savpatību, kas jau trešo gadu tiek meklētas ikviena pretendenta personībās.