11.03.2016 13:21

Starp "Zelta čiekura" 2015. gada laureātiem arī pierīdzinieki

Autors  Apriņķis.lv
Novērtēt šo ziņu
(0 balsojumi)
Starp "Zelta čiekura" 2015. gada laureātiem arī pierīdzinieki Zemkopības ministrija

Meža dienu komiteja 8. marta sēdē noteica Meža nozares Gada balvas "Zelta čiekurs" 2015. gada ieguvējus nominācijās "Par mūža ieguldījumu", "Par inovatīvu uzņēmējdarbību", "Par ilgtspējīgu saimniekošanu" un "Par ieguldījumu sabiedrības izglītošanā".

Kā portāls "Apriņķis.lv" uzzināja Zemkopības ministrijas Meža departamentā, meža nozares Gada balvu "Zelta čiekurs", kas ir augstākā atzinība par sasniegumiem meža nozarē, pasniegs jau divpadsmito reizi.


Balvu "Zelta čiekurs" nominācijā "Par mūža ieguldījumu" tiek piešķirta par nozīmīgu mūža ieguldījumu nozares attīstībā. Šogad to saņems izcili nozares ļaudis – mežzinātnieks Jānis Bisenieks (Rīga), kokrūpnieks Andris Krecers (Talsi), mežsaimnieks Valdis Līdaka (Babītes novads), mežsaimnieks Ivars Pētersons (Grobiņas novads) un pedagogs Gunārs Veldre (Ikšķiles novads).

Laureāti nominācijā "Par inovatīvu uzņēmējdarbību" ir SIA "Dižozols plus" (Salaspils novads), SIA "Latvāņi" (Madonas novads) un Andis Zelčs (Balvu novads), nominācijā "Par ieguldījumu sabiedrības izglītošanā" – Daina Gavare (Rīga), Jurģis Jansons (Jelgava, LVMI "Silava" Ogrē) un Anita Jaunbelzere (Rīga). Laureāti nominācijā "Par ilgtspējīgu saimniekošanu" ir meža īpašnieki Modris Kalvāns ("L.V.Mežs" Inčukalna novads), Gatis Strads (Rīgā, meža īpašumi Pārgaujas novadā) un Artis Vaivods (Rēzeknes novads).

Gada balvas – Lielā Zelta čiekura – ieguvēji šajās nominācijās tiks nosaukti apbalvošanas ceremonijas laikā Latvijas Lauksaimniecības universitātes aulā š.g. 6.maijā.

Balvas pretendentu vērtēšanu organizē Zemkopības ministrija, un tā notiek divās kārtās. Pirmajā kārtā kandidātus vērtē eksperti un otrajā – zemkopības ministra vadītā Meža dienu komiteja.

"Zelta čiekurs sevī iemieso vienkāršību, atvērtību un Latvijas meža skaistumu: dvēselē vienkāršs, formā izsmalcināts, atvērts kā saule, silts kā mājas svētība un sīksts kā latvietis. Nav precīzāka apzīmējuma cilvēka mīlestībai pret mežu, tāpat kā nav labākas balvas, lai atalgotu cilvēka darbu Latvijas meža labā," norāda Zemkopības ministrijas Meža departamenta pārstāve Māra Mīkule.