10.12.2015 14:59

Zaļās izcilības balvu saņem arī SIA "Ulbroka"

Autors 
Novērtēt šo ziņu
(0 balsojumi)
Zaļās izcilības balvu saņem arī SIA "Ulbroka" Einārs Binders un VVD

Šonedēļ Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrijā (VARAM) notika Valsts vides dienesta (VVD) jaundibinātā apbalvojuma "Zaļās izcilības balva" laureātu godināšanas pasākums ar VARAM parlamentārā sekretāra Edgara Tavara un VVD ģenerāldirektores Ingas Koļegovas piedalīšanos.

"Zaļās izcilības balvas" ieguvēju noteikšanai VVD izstrādājis vērtēšanas kritērijus un novērtējis ap 2500 piesārņojošo darbību veicējus valstī. No tiem 20 labākie uzņēmumi 9. decembrī saņēma balvu par visaugstākajā līmenī ievērotām vides aizsardzības normatīvo aktu prasībām, kā arī pašiniciatīvu, ikdienā veicot savas darbības ietekmes uz vidi mazināšanu.

No Pierīgas uzņēmumiem labāko vidū bija arī SIA "Ulbroka" no Stopiņu novada. Kā "Rīgas Apriņķa Avīzei" pastāstīja uzņēmuma valdes priekšsēdētājs Aivars Kokts, strādājot cūkkopības nozarē, ir jāievēro garš saraksts ar prasībām, kas nodrošina apkārtējās vides nepiesārņošanu. Kā tās tiek ievērotas, uzņēmumu vismaz reiz gadā pārbauda vides dienests.

Par saņemto atzinību A. Kokts drīzāk bijis pārsteigts, taču nenoliedz, ka tā viņa vadītajam uzņēmumam kalpo kā uzticamības zīmogs. "Protams, ja kaut kas noies greizi, tad ar reiz saņemtu diplomu aizsegties nevarēs. Tāpēc arī vides aizsardzības prasību ievērošana turpināsies tāpat kā iepriekš," sacīja A. Kokts.

"Zaļās balvas" ieguvēju vidū bija arī Rīgas TEC 2, kas atrodas Salaspils lauku teritorijā, un AS "Latvijas Gāze" Inčukalna pazemes gāzes krātuve.

"Zaļās izcilības balvas" vērtēšanas kritēriji ietver VVD izdoto piesārņojošo darbību atļauju nosacījumu rūpīgu ievērošanu un izpildi, uzņēmumu brīvprātīgu labāko pieejamo tehnisko paņēmienu vai ražošanas pasākumu ieviešanu, termiņu ievērošanu informācijas sniegšanā VVD, kā arī e-pakalpojumu un elektroniski parakstītu dokumentu izmantošanu. Tāpat balvas laureātiem, veicot saimniecisko darbību, jāuzklausa un jāizvērtē sabiedrības viedokļi un priekšlikumi. Uzņēmumi nedrīkst pārkāpt vides aizsardzības prasības, bet VVD nedrīkst būt pamatotu sūdzību par to darbību.