13.11.2015 17:06

Garkalnes vidusskolas skolniece kopā ar prezidentu Latvijas dzimšanas dienā uzrunās tautu

Autors  Apriņķis.lv
Novērtēt šo ziņu
(0 balsojumi)
Piektdien, 13. novembrī Melngalvju namā Valsts prezidents Raimonds Vējonis apbalvoja konkursa "Mana kā Valsts prezidenta uzruna Latvijai dzimšanas dienā" labāko darbu autorus, viņu vidū bija arī Garkalnes Mākslu un vispārizglītojošās vidusskolas skolniece Renāte Grudule. Piektdien, 13. novembrī Melngalvju namā Valsts prezidents Raimonds Vējonis apbalvoja konkursa "Mana kā Valsts prezidenta uzruna Latvijai dzimšanas dienā" labāko darbu autorus, viņu vidū bija arī Garkalnes Mākslu un vispārizglītojošās vidusskolas skolniece Renāte Grudule. Valsts prezidenta kanceleja

Garkalnes Mākslu un vispārizglītojošā vidusskolas astotās klases skolniece Renāte Grudule 18. novembrī kopā ar Valsts prezidentu Raimondu Vējoni teiks svētku uzrunu Latvijas tautai, portāls "Apriņķis.lv" uzzināja Valsts prezidenta kancelejas Preses dienestā.

Garkalnes Mūzikas un mākslas pamatskolas skolniece Renāte iespēju uzrunāt valsts svētkos Latvijas tautu ieguva, piedaloties skolēnu radošo darbu konkursā "Mana kā Valsts prezidenta uzruna Latvijai dzimšanas dienā", kurā piedalījās vairāk nekā 200 skolēnu.

Plānots, ka šogad Renāte kopā ar vēl trijiem šī konkursa laureātiem no Nacionālā teātra skatuves teiks savas uzrunas fragmentu. Bez Renātes iespēju uzrunāt prominences un Latvijas tautu eseju konkursā izcīnīja arī Rīgas 19.vidusskolas 11. klases skolnieks Romāns Gagunovs, Ogres sākumskolas 5. klases skolniece Patrīcija Lagzdiņa un Jaunpiebalgas vidusskolas 11. klases skolniece Amanda Zariņa.

Jāteic, ka Renāte jau iepriekš ar savu talantu un trāpīgo rakstītprasmi ir izpelnījusies atzinību vairākos eseju konkursos. Šopavasar viņa bija laureāte Latvijas Nacionālās bibliotēkas rīkotajā Plašā apvāršņa konkursā par godu Raiņa un Aspazijas 150. jubilejai. Tāpat viņa pirms diviem gadiem uzvarējusi arī Aizsardzības ministrijas rīkotajā eseju konkursā.

Meitene piedalījusies arī LTV spēlē "Gudrs, vēl gudrāks", rakstījusi scenāriju animācijas filmai un apliecinājusi savu uzņēmējas talantu, vadot skolēnu mācību uzņēmumu, kas ražo tapotas šalles.



Valsts prezidenta kancelejas rīkotais konkurss "Mana kā Valsts prezidenta uzruna Latvijai dzimšanas dienā" tiek rīkots jau trešo gadu. Visus skolēnu iesūtītos radošos darbus šogad vērtēja visnotaļ nopietna žūrija, kuras sastāvā bija arī Latvijas augstāko izglītības iestāžu mācību spēku.

Jāatgādina, ka šīs nav pirmais gads, kad Garkalnes skolēni uzvar šajā Valsts prezidenta kancelejas rīkotajā eseju konkursā. Pērn par laureāti tika atzīta Berģu Mūzikas un mākslas pamatskolas 9. klases skolniece Andra Baltiņa.

Iepriekš:

Prezidenta kancelejas konkursa uzvarētāja: Patriots ir cilvēks, kurš domā