07.10.2015 13:43

Ķekavietis saņēmis Latvijas Ārstu biedrības Veselības gada balvu

Autors  Apriņķis.lv
Novērtēt šo ziņu
(0 balsojumi)

Par nozīmīgu ieguldījumu Latvijas iedzīvotāju sabiedrības veselībā un nozīmīgu atbalstu pacientiem un profilakses darba veikšanu Latvijas Ārstu biedrības (LĀB) Veselības gada balvu saņēmis biedrības "Apvienība HIV.LV" dibinātājs un valdes priekšsēdētājs, ķekavietis Aleksandrs Molokovskis.

Svinīgajā pasākumā otrdien Latvijas Nacionālā teātra telpās Veselības gada balvas desmit nominācijās – par nopelniem sabiedrības veselības veicināšanā, par veselīga uztura ražošanu, par tautas sporta organizēšanu, par nozīmīgu nacionālu projektu sabiedrības veselībā u.c. – tika pasniegtas jau trešo reizi. Balvu par mūža ieguldījumu veselības veicināšanā pasniedza dietologam un profesoram Zigurdam Zariņam.

Balvas bija speciāli šim mērķim gatavotas lielas – apmēram metru augstas – Latgales keramiķu vāzes un oriģināli diplomi.

Biedrību "Apvienība HIV.LV" 2006. gadā dibinājušas vairākas nevalstiskās organizācijas un privātpersonas. Šobrīd "Apvienība HIV.LV" strādā visos Latvijas reģionos, tās sastāvā ir astoņas organizācijas, 21 privātpersona, 23 biedru neformālā iniciatīvas grupa, kā arī 24 atbalstītāji bez biedra juridiskā statusa.

Apvienības misija ir ar HIV inficēto cilvēku dzīves kvalitātes uzlabošana visos tās aspektos, interešu aizstāvība, iesaistot gan pašu HIV+ kopienu, gan sabiedrību kopumā.