18.05.2015 16:01

"Glābēju dienā" par dzīvības glābšanu apbalvoti Saulkrastu mediķi

Autors  Apriņķis.lv
Novērtēt šo ziņu
(0 balsojumi)

Svinīgajā apbalvošanas ceremonijā "Gods kalpot Latvijai" tika godināti dažādu dienestu darbinieki, kuri izšķirošā brīdī ir rīkojušies augsti profesionāli, pašaizliedzīgi un atbildīgi. Viņu vidū šogad bija Neatliekamās medicīniskās palīdzības dienesta (NMPD) Saulkrastu brigādes ārsti.

Atzinību par darbu saņēma NMPD Saulkrastu brigādes ārsts Rihards Mikilps-Mikgelbs un ārsta palīdze Iveta Sorokina. Viņiem pērn augustā izdevās no klīniskās nāves atdzīvināt jaunu vīrieti, kurš bija devies jūrā peldēties. Pēc aculiecinieku vārdiem, vīrietis bija iegājis jūrā un saļimis ūdenī.

Brigādei operatīvi ierodoties, vīrietis gulēja pludmales smiltīs bez samaņas un elpošanas. Mediķi konstatēja klīnisko nāvi un nekavējoties uzsāka atdzīvināšanu, vairāk nekā stundu cīnoties par vīrieša izdzīvošanu, līdz izdevās stabilizēt viņa stāvokli un varēja uzsākt transportēšanu uz slimnīcu. Pēc veiksmīgas reanimācijas un tālākās ārstēšanās slimnīcā vīrietis, atguvis veselību, jau pavisam drīz pēc negadījuma atgriezās savā mītnes zemē, portālu "Apriņķis.lv" informēja NMPD Komunikācijas nodaļas vadītāja Ilze Bukša.

Balva "Gods kalpot Latvijai" par spēju operatīvi un profesionāli darboties neikdienišķos apstākļos un cilvēka dzīvības glābšanu tika pasniegta arī Neatliekamās medicīniskās palīdzības dienesta brigādēm no Madonas un Talsiem.

NMPD direktors Armands Ploriņš atzīst: "Saņemot izsaukumus, mūsu mediķiem ik brīdi jābūt gataviem kritiskām situācijām. Tas prasa spēju ātri novērtēt situāciju, lai pieņemtu pareizus lēmumus, maksimālu koncentrēšanos un spēju strādāt neikdienišķos apstākļos, lai glābtu cilvēku dzīvības. Gandarījumu par profesionāli paveiktu darbu vairo arī lielais sabiedrības atbalsts un novērtējums."