05.05.2015 12:02

Siguldiešiem pasniegti valsts augstākie apbalvojumi

Autors  Apriņķis.lv
Novērtēt šo ziņu
(0 balsojumi)
Siguldiešiem pasniegti valsts augstākie apbalvojumi Einārs Binders, Valsts prezidenta kanceleja

Turaidas muzejrezervāta direktore Anna Jurkāne un Valsts policijas Siguldas iecirkņa priekšnieks Andris Vīgants Latvijas Neatkarības deklarācijas pasludināšanas 25. gadadienā saņēmuši Valsts augstākos apbalvojumus.

Turaidas muzejrezervāta direktore, Latvijas Zinātņu akadēmijas goda locekle Anna Jurkāne svinīgajā ceremonijā saņēmusi Atzinības krustu.

Tas viņai tika piešķirts par nopelniem Latvijas kultūrā un muzeoloģijas attīstībā, par ilggadēju, mērķtiecīgu un pašaizliedzīgu ieguldījumu Latvijas kultūrvēsturiskā mantojuma saglabāšanā. Turklāt A. Jurkānes nopelni sevišķi tika uzteikti par īpaši aizsargājamā kultūras pieminekļa, Turaidas muzejrezervāta, popularizēšanu daudzu gadu garumā.

Savukārt Valsts policijas Rīgas reģiona pārvaldes Siguldas iecirkņa priekšnieks, pulkvežleitnants Andris Vīgants tika apbalvots ar Viestura ordeni. Tas viņam piešķirts par sevišķiem nopelniem un ilggadēju pašaizliedzīgu darbu sabiedriskās kārtības uzturēšanā un nostiprināšanā.

Atzinības krusts tika nodibināts 1938. gadā par piemiņu Kurzemes un Zemgales hercogistei. To piešķir par izcilu Tēvijas mīlestību un par sevišķiem nopelniem valsts, sabiedriskajā, kultūras, zinātnes, sporta un izglītības darbā.

Bet Viestura ordenis ir Latvijas valsts militārs ordenis no 1938. līdz 1940. gadam un no 2004. gada. Tas veltīts senās patstāvīgās Latvijas piemiņai. To piešķir par nopelniem valsts bruņoto spēku audzināšanā un sabiedriskās kārtības uzturēšanā, valsts robežu sargāšanā un valstiskuma apziņas ieaudzināšanā pilsoņos.