06.02.2015 18:24

Pierīgas jaunieši palīdzēs gatavoties Latvijas simtgades svinībām

Autors  Apriņķis.lv
Novērtēt šo ziņu
(0 balsojumi)
Pierīgas jaunieši palīdzēs gatavoties Latvijas simtgades svinībām www.lka.edu.lv

Ropažu, Stopiņu un Ķekavas novada jaunieši kopā ar vēl 13 aktīviem jaunajiem censoņiem darbosies Latvijas Republikas simtgades jauniešu rīcības komitejā.

Latvijas Republikas simtgades jauniešu rīcības komitejā darbosies Linda Vaškevica-Veita no Ķekavas novada Jaunatnes iniciatīvu centra un Deniss Ovčarenko no Ulbrokas vidusskolas, kā arī Ropažu novada pašvaldības Jaunatnes lietu speciālists Sandris Krūmiņš, portāls "Apriņķis.lv" uzzināja Latvijas Kultūras akadēmijā (LKA).

Darbam šajā komitejā visi 16 jaunieši tika izvēlēti LKA un Kultūras ministrijas organizētajā konkursā. Kopumā šajā konkursā pieteikumus bija iesnieguši 85 pretendenti no visiem Latvijas reģioniem. Par labākajiem konkursa divās kārtās tika atzīti tie, kuriem bija pieredze, veicot dažādas sabiedriskās aktivitātes, un labas idejas Latvijas valsts simtgades svētku plānošanai un organizēšanai.

Latvijas Republikas simtgades svētku jauniešu rīcības komiteja ir konsultatīva, koordinējoša un organizatoriska institūcija, kuras mērķis ir veicināt ar jauniešiem saskaņota darba īstenošanu, plānojot un īstenojot Latvijas simtgades svētku programmu, kā arī veicināt jauniešu iniciatīvas, līdzdalību lēmumu pieņemšanā un Simtgades svētku organizēšanā.

Komitejas pamatuzdevums ir izstrādāt priekšlikumus Simtgades svētku programmai, veidot un īstenot rīcības stratēģiju jauniešu aktīvai iesaistei un līdzdalībai Simtgades svētku plānošanā un organizēšanā 2015.–2018. gadam.

Latvijas simtā dzimšanas diena būs pēc četriem gadiem 2018. gadā.