28.01.2015 17:35

VIDEO: Ekmanis ierāda, kā traukties ar bobsleja kamanām, izmantojot "rodeo" principus

Autors  Apriņķis.lv
Novērtēt šo ziņu
(0 balsojumi)
VIDEO: Ekmanis ierāda, kā traukties ar bobsleja kamanām, izmantojot "rodeo" principus publicitātes

Ne viens vien ir sapņojis par to, kā ar bobsleja kamanām gluži kā īsts sportists trauksies lejā pa Siguldas bobsleja un kamaniņu trasi. Taču to, kā tas īsti ir darāms, jaunākajā AS "Latvijas Gāze" īsfilmu epizodē "Rodeo vīrs" ierāda Latvijas bobsleja leģenda Zintis Ekmanis.

Jaunības maksimālismā visbiežāk visas cerības tiek liktas uz fizisko sagatavotību, taču Z. Ekmanis demonstrē, ka ceļā uz panākumiem svarīgi ir ne tikai muskuļi, bet arī psiholoģiskā sagatavotība. Turklāt to, kā pareizi apieties ar bobsleja kamanām, četriem jauniem talantiem meistars ierāda, izmantojot kovboja iemaņas. Izrādās, ka bobam ir ne tikai slieces un korpuss, bet arī raksturs un "radziņi".

Vai jaunajiem censoņiem būs dūša un krampis savaldīt "Dusmīgo Bertu", vai tomēr nāksies stumt "Kaulaino ķēvi"?

Šī ir otrā no piecām sērijām AS "Latvijas Gāze" iedvesmotajā īsfilmu ciklā, kura devīze ir: "Galvenais ir sākt, bet, lai kaut ko sasniegtu, ir mazliet jāpasvīst."

Galvenās lomas atveidotājs Zintis Ekmanis ir ne vien dzimis pierīdzinieks, bet arī viens no titulētākajiem Latvijas bobslejistiem. Ar šo sporta veidu viņš sāka nodarboties pagājušā gadsimta 80. gados, un sporta izcilnieku grāmatā ierakstīts kā 1985. gada Eiropas čempions, bet gadu iepriekš Sarājevas ziemas olimpiskajās spēlēs divniekos viņš ieguva bronzas godalgu.