10.05.2012 11:43

Dainis Dukurs: "Tādu notikumu savā mūžā piedzīvoju pirmo reizi"

Autors  Rasma Rudzāte
Novērtēt šo ziņu
(0 balsojumi)
Dainis Dukurs Triju Zvaigžņu ordeņa saņemšanas brīdī ar Valsts prezidentu Andri Bērziņu. Dainis Dukurs Triju Zvaigžņu ordeņa saņemšanas brīdī ar Valsts prezidentu Andri Bērziņu. Krišjānis Grantiņš

Latvijas valsts augstāko apbalvojumu - Triju Zvaigžņu ordeni - par sevišķiem nopelniem skeletona sporta attīstībā Latvijā un Latvijas vārda popularizēšanu pasaulē saņēmis Latvijas skeletona tēvs Dainis Dukurs.

Valsts prezidents Andris Bērziņš III šķiras Triju Zvaigžņu ordeni Siguldas Bobsleja un kamaniņu trases direktoram, Latvijas skeletonistu trenerim un Siguldas novada domes deputātam Dainim Dukuram pasniedza svinīgā valsts apbalvojumu pasniegšanas ceremonijā šā gada 4. maijā - Latvijas Neatkarības deklarācijas pasludināšanas dienā.


"Saņemot Triju Zvaigžņu ordeni, biju uztraucies, jo tādu notikumu savā mūžā piedzīvoju pirmo reizi. Atzīšos, ka par tik augstu apbalvojumu biju mazliet izbrīnīts, jo nevienu cilvēku no degošas mājas neesmu iznesis un no peldoša ledus gabala neesmu nocēlis, esmu vienīgi strādājis un godprātīgi darījis savu darbu," teic D. Dukurs. "Esmu ļoti pateicīgs, ka mūsu smagais un grūtais darbs ir novērtēts! Paldies maniem dēliem, jo, pateicoties viņu panākumiem, atzīts ir arī mans trenera veikums!"

Šo izcilo notikumu lūdzām komentēt arī Siguldas novada pašvaldības Sporta pārvaldes vadītājai Zandai Abzalonei: "Mēs esam ļoti priecīgi un lepni, ka Siguldā dzīvo un strādā tik izcils cilvēks kā Dainis Dukurs! No visas sirds apsveicam viņu ar šo augsto apbalvojumu! Dainis Dukurs tiešām ir pelnījis šo atzinību, jo viņš ļoti daudz spēka un darba iegulda sporta attīstībā Siguldas novadā, augstu sasniegumu sportā un Siguldas novada bērnu un jauniešu sporta veicināšanā!"