06.11.2014 09:40

Godināti Baldones novada skaistāko un sakoptāko sētu un namu īpašnieki

Autors  Apriņķis.lv
Novērtēt šo ziņu
(0 balsojumi)
Godināti Baldones novada skaistāko un sakoptāko sētu un namu īpašnieki Alma Šlosberga

Atsaucot atmiņā ziedošo vasaru, svinīgā pasākumā Mercendarbes muižā konkursā "Baldones novada sakoptākā sēta un nams" tika godināti tie novada ļaudis, kas iegulda pamatīgu darbu, lai viņu nams un sēta priecētu pašus un līdzcilvēkus.

Kā portālam "Apriņķis.lv" pastāstīja konkursa organizatori, sakoptākās ainavas godu ieguva Treimaņu ģimenes īpašums "Vecvecvagari", bet skaistākās lauku vecsaimniecības titulu saņēma Liepiņu ģimenes īpašums "Bēči".

Nominācijā "Lauku viensētas ar ražošanu" par veiksmīgāko risinājumu ražojošā dārza un atpūtas zonas apvienošanā žūrijas atzinību guva Lankovsku ģimenes saimniecība "Egles". Savukārt balvu par inovatīviem risinājumiem ražojoša dārza kopšanā ieguva Andersonu ģimenes saimniecība "Spārītes".

Nominācijā "Jaunās lauku viensētas bez ražošanas" galveno balvu ieguva Keiseļu ģimenes sēta Rudens ielā 2 Sūnupes ciemā. Savukārt par sakoptāko daudzdzīvokļu namu atzina daudzstāvu ēku "Saulītes-2" Baldones novadā.

Tāpat, kā jau mežiem bagātajam Baldones novadam pieklājas, atzinību guva arī trīs privāto mežu īpašnieki, kas iegulda darbu meža īpašuma izkopšanā un skaistas ainavas radīšanā.

Jāpiebilst, ka šogad, pretēji citiem gadiem, sakoptāko sētu īpašnieku veikumu apbalvošanas ceremonijas laikā varēja aplūkot arī fotogrāfijās, tā atsaucot atmiņā skaisti ziedošo vasaru un smeļoties sētu labiekārtošanas idejas no konkursa laureātiem.

Visus konkursam "Baldones novada sakoptākais nams un lauku sēta" iesniegtos labiekārtotos īpašumus vērtēja šim mērķim izveidota žūrijas komisija pēc deviņiem kritērijiem. Tie, piemēram, ietvēra gan ēkas vizuālo stāvokli, gan īpašuma sakoptību un daiļdārzniecības māku, gan radošo izdomu teritorijas labiekārtošanā.

Konkursu "Baldones novada sakoptākais nams un lauku sēta" rīko kopš 2003. gada. Šī konkursa mērķis ir godināt cilvēkus, kas Baldones pilsētu un novadu padara skaistāku un sakoptāku.